Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χτίζοντας» με Χάμες και Ματιέ

«Χτίζοντας» με Χάμες και Ματιέ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να «χτίσει» πάνω σ’ αυτή τη νίκη και ο Χάμες έχει φυσικά και την ποιότητα αλλά και την αυτοπεποίθηση για να πάρει πάνω του την κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών στο Αγρίνιο και η ψυχολογική πίεση ήταν μεγάλη για την ομάδα του Πειραιά στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήξεραν καλά ότι έπρεπε να νικήσουν πάση θυσία και σ’ αυτή την προσπάθεια είχαν μπροστάρη τον Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Κολομβιανός μέσος των πρωταθλητών έχει εδώ και χρόνια την ηγετική φυσιογνωμία για να πάρει πάνω του μια ομάδα κι αυτό έκανε και στο Αγρίνιο.

Το είχε κάνει στο Ηράκλειο, ήταν πολύ καλός με τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα ενώ και κόντρα στον Παναιτωλικό έδωσε πολλά στην ομάδα του.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι από δικές του ενέργειες ξεκίνησαν οι φάσεις και στα δύο πολύ ωραία γκολ των φιλοξενούμενων.

Ο Χάμες έδειξε από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα ότι απ’ τα πόδια του θα περνούσαν οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες των ερυθρόλευκων και ο Κολομβιανός μαζί με τον Ιν Μπομ είχαν καλή συνεργασία.

Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Χάμες κινήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και κοντά στην περιοχή για να γίνει δεύτερος φορ αλλά και για να συνεργαστεί με τον Μπακαμπού, ενώ ο Νοτιοκορεάτης ήταν το οκτάρι στην μεσαία γραμμή.

Αυτός ο ρόλος ταιριάζει στον Χάμες γιατί πολύ απλά ο Κολομβιανός μέσος μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη εστία και να σκοράρει.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να «χτίσει» πάνω σ’ αυτή τη νίκη και ο Χάμες έχει φυσικά και την ποιότητα αλλά και την αυτοπεποίθηση για να πάρει πάνω του την κατάσταση.

Δεν είναι όμως μόνο ο Κολομβιανός, καθώς θα πρέπει να επισημανθεί η προσφορά του και του Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος είναι πολύτιμος για όσο χρονικό διάστημα και αν παίξει κι αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ο Βαλμπουενά «κλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό μ’ ένα ωραίο γκολ και κράτησε μπάλα την ώρα που τον έριξε στο ματς ο Μίτσελ. Τι άλλο να ζητήσει ο Ισπανός από τον πολύπειρο μέσο;

Αφήσαμε για το τέλος την καλή εμφάνιση του Ντόι, καθώς ο Μίτσελ εμπιστεύτηκε τον νεαρό και αυτός έδειξε, όπως και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καραμπάγκ, ότι μπορεί να βγει «λίρα εκατό» για τους πειραιώτες.

Για την φάση που ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι στον Ρέαμπτσιουκ δεν υπάρχουν λόγια. Αν δεν είναι αυτό πέναλτι τότε τι να συζητάμε.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024