Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η ταρίφα για να αποφύγει ένας στρατιώτης την πρώτη γραμμή - Τι αναφέρουν οι Ουκρανοί

Ρωσία: Η ταρίφα για να αποφύγει ένας στρατιώτης την πρώτη γραμμή – Τι αναφέρουν οι Ουκρανοί

Σύμφωνα με την Ουκρανία κάποιος ρώσος στρατιώτης μπορεί να μεταφερθεί στα μετόπισθεν με το «σωστό αντίτιμο»

Διοικητές του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία φαίνεται πως δεν διστάζουν να πάρουν χρήματα από κληρωτούς για να τους απομακρύνουν από την πρώτη γραμμή και να τους τοποθετήσουν στα ασφαλέστερα μετόπισθεν. Αν και η πληροφορία αυτή έρχεται από την ουκρανική πλευρά και δεν μπορεί να διασταυρωθεί ανεξάρτητα, είναι σαφές πως στο μέτωπο φαινόμενα σαν αυτό δεν είναι πρωτοφανή. Μάλλον το αντίθετο, ιδίως εάν οι στρατιώτες συμμετέχουν σε έναν πόλεμο που δεν θεωρούν απόλυτα δικό τους.

Σύμφωνα με το Γραφείο Στρατηγικών Επικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και όπως αναφέρει το Ukrinform, «αν ένας στρατιώτης δεν θέλει να είναι στην πρώτη γραμμή, πρέπει να πληρώσει και θα οδηγηθεί στα μετόπισθεν. Τέτοιες στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι πιο συνηθισμένες σε καυτούς τομείς του μετώπου, όπου μονάδες του ρωσικού στρατού θα υποστούν απώλειες και κάθε ώρα της παραμονής σε μια τάφρο μπορεί να είναι η τελευταία», αναφέρει η σχετική αναφορά που αναρτήθηκε στο Telegram.

Η ταρίφα

Όπως υποστηρίζουν οι ουκρανικές αρχές, για παράδειγμα, στην περιοχή του Μπαχμούτ (στην περιφέρεια του Ντονέτσκ) οι Ρώσοι αξιωματικοί ζητούν 5.000 ρούβλια την ημέρα για μια τέτοια «υπηρεσία».

«Έτσι, οι Ρώσοι διοικητές προσπαθούν να αποκομίσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο τους είχε με έναν τρόπο υποσχεθεί ο Ρώσος υπουργός Άμυνας [Σεργκέι] Σοϊγκού πριν σταλούν στην Ουκρανία, αλλά για άλλη μια φορά εξαπατήθηκαν. Σε αυτήν την κατάσταση, όπως και σε άλλες, τα συμφέροντα του απλού στρατιωτικού προσωπικού είναι δεν ελήφθησαν υπόψη», καταλήγει η ανακοίνωση του ουκρανικού γραφείου.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024