Εγκαινιάστηκε η νέα προβλήτα της Τίκλας
Εγκαινιάστηκε η προβλήτα της Τίκλας, ένα σημαντικό έργο για την λειτουργία του λιμανιού της Καρδαμύλης, καθώς ο σκοπός είναι από το επόμενο καλοκαίρι να μπορούν να δένουν σκάφη αναψυχής, συμβάλλοντας στο εισόδημα της περιοχής.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εγκαινίασε στην Καρδαμύλη, την προβλήτα της Τίκλας, έργο προϋπολογισμού 74.000 ευρώ που αφορούσε στην επισκευή της εν λόγω υποδομής του λιμανιού στην πιο πάνω περιοχή της Καρδαμύλης.
«Η Μάνη προσφέρει πολλά στο ελληνικό δημόσιο, ιδιαίτερα μέσω τουρισμού, ως εκ τούτου και το δημόσιο -με την όποια έκφανσή του- θα πρέπει να παρέμβει με μεγάλα έργα στην περιοχή» σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στον χαιρετισμό του, παρατηρώντας ότι «το συγκεκριμένο έργο ίσως είναι μικρό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την λειτουργία του λιμανιού της Καρδαμύλης καθώς ο σκοπός είναι από το επόμενο καλοκαίρι να μπορούν να δένουν σκάφη αναψυχής, συμβάλλοντας στο εισόδημα της περιοχής».
Επιλέον, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι ήδη ολοκληρώθηκε και η μελέτη για το λιμάνι της Στούπας, η παρέμβαση στο οποίο είναι προϋπολογισμού δαπάνης 1.400.000 ευρώ, πρόσθεσε δε ότι για τα έργα που πρέπει να γίνουν θα υπάρξει η συμπαράσταση της Περιφέρειας.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι ο Π. Νίκας υπέγραψε χθες με τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα χρησιδάνειο μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου, το οποίο αφορά στην παραχώρηση στον δήμο έκτασης πίσω από την εκκλησία της Στούπας, στην οποία ο δήμος σχεδιάζει να ανεγείρει ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ
Με την αφορμή αυτή, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που είτε υλοποιούνται, είτε προγραμματίζονται στην περιοχή της Μάνης, ξεκινώντας από αυτές που αφορούν στην 1η επαρχιακή οδό:
«Ο κεντρικός δρόμος της Μάνης, έχει καταστεί ασφαλής” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ανακοινώνοντας ότι το επόμενο διάστημα -και πάντως πριν τα Χριστούγεννα- προβλέπεται η διάθεση πίστωσης 500.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί η παρέμβαση μέσα στο Σταυροπήγιο. Θα ακολουθήσουν, συνέχισε παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ στον δρόμο της Μάνης, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τμήματα μέχρι τα όρια της Μεσσηνίας αφ’ ενός και ώς το Οίτυλο αφ’ ετέρου.
Γνωστοποίησε ακόμα ο Π. Νίκας, ότι μέρος από την πίστωση των 3,2 εκ ευρώ που έχει για οδικά έργα η Περιφέρεια θα διατεθούν επίσης στον δρόμο της Μάνης για έργα βελτίωσης στα σημεία που θα υποδείξει ο δήμος, προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω ασφάλεια των μετακινήσεων.
- Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια
- Από τη Ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ του Τραμπ: Γιατί πάνω από 1 εκατ. Ευρωπαίοι δικηγόροι βλέπουν να κινδυνεύουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους
- Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου
- Ο γόρδιος δεσμός του «Εξοικονομώ» για τις πολυκατοικίες
- Οκτώ λόγοι για να βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου
- Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα με βροχές – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Οικόπεδα: Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να τα καθαρίσουν
- Δηλώσεις: Το 25% των φορολογουμένων καλούνται να πληρώσουν φόρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442