Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιτέα: Αναβαθμίζεται η προβλήτα με σκοπό την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

Ιτέα: Αναβαθμίζεται η προβλήτα με σκοπό την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

Στόχος του έργου στο λιμάνι της Ιτέας είναι η επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα με τη διαμόρφωση μετώπου παραβολής επαρκούς μήκους και αυξημένου ωφέλιμου βάθους, ώστε να καταστεί δυνατή η πλαγιοδέτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας Σοφία Αναγνωστάκου για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ», προϋπολογισμού 6.200.000 ευρώ.

Η υπογραφή της προγραμματικής πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στην Ιτέα, όπου εδρεύει το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας Γιώργου Δελμούζου, του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, αυτοδιοικητικών, μελών του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακών στελεχών.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η ανάθεση του έργου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει επιβλέψει τη σύνταξη της μελέτης, χρηματοδοτεί το έργο και θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτησή του και την επίβλεψη της υλοποίησής του.

Στόχος του έργου είναι η επέκταση του υφιστάμενου προβλήτα με τη διαμόρφωση μετώπου παραβολής επαρκούς μήκους και αυξημένου ωφέλιμου βάθους, ώστε να καταστεί δυνατή η πλαγιοδέτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων με αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι εξής εργασίες:

Ø Κατασκευή γεφυρώματος επί πασσάλων για τη δημιουργία νέου μετώπου παραβολής.

Ø Κατασκευή νησίδας επί πασσάλων σε απόσταση 30μ. από το νότιο άκρο του γεφυρώματος.

Ø Κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας για την επικοινωνία της νησίδας με το γεφύρωμα.

Ø Κατασκευή πλωτού ναύδετου, το οποίο θα αγκυρωθεί σε τεχνητούς ογκόλιθους.

Ø Εκσκαφή του πυθμένα για την εξασφάλιση του αναγκαίου βάθους στην περιοχή του μετώπου παραβολής και του χώρου ελιγμών των πλοίων.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Βάζουμε μπροστά ένα ακόμη μεγάλο λιμενικό έργο, το οποίο θα δώσει μια τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην Ιτέα, τη Φωκίδα και όλη την Στερεά Ελλάδα. Η αναβάθμιση του λιμένα Ιτέας με την επέκταση του προβλήτα και τις εργασίες εκβάθυνσης, θα επιτρέψει την πλαγιοδέτηση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λ.Τ. Φωκίδας χρηματοδοτούμε και δημοπρατούμε το έργο με προϋπολογισμό 6.200.000 ευρώ και με ανυπολόγιστο κέρδος για την τοπική μας οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη».

Η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας Σοφία Αναγνωστάκου τόνισε: «Μία δύσκολη και χρονοβόρα σειρά εργασιών αδειοδότησης ενός από τα μεγαλύτερα έργα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιτέας, ολοκληρώνεται. Η επέκταση του λιμένα Ιτέας, ένα έργο προϋπολογισμού 6.200.000 ευρώ, θα επιτρέψει την προσέλκυση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων και θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Μετά τη σύμπραξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας, το λιμάνι της Ιτέας θα εισέλθει ανανεωμένο στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

 

Sports in

Η μεγάλη ώρα έφτασε: Οι «Μπέμπηδες» του Ολυμπιακού έτοιμοι να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός Κ19 αντιμετωπίζει σήμερα (22/4, 19:00) την αντίστοιχη της Μίλαν στον τελικό του Final-4 του Youth League στην Νιόν της Ελβετίας και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024