Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» με Ζαλγκίρις

Γιατί ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει» με Ζαλγκίρις

Το μεγάλο διπλό επί της Μπαρτσελόνα και το κεκλεισμένων των θυρών έχουν ένα μεγάλο «πρέπει» στο ματς με τη Ζαλγκίρις

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή τη Ζαλγκίρις στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ (21:00) για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague.

Μία εβδομάδα μετά το σπουδαίο διπλό στο Παλάου Μπλαουγκράνα επί της Μπαρτσελόνα οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τους Λιθουανούς στο πρώτο τους εντός έδρας ματς και θέλουν το 2/2 για πολλούς λόγους.

Ο πιο σημαντικός όμως δεν είναι άλλος από τη νίκη της πρεμιέρας, αφού για να έχει νόημα η εμφάνιση και το ροζ φύλλο αγώνα στην έδρα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πρέπει ο Ολυμπιακός να «καθαρίσει» τη Ζαλγκίρις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει ότι η νίκη επί της Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι κομβική στην οικονομία της βαθμολογίας μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας, όμως νίκες σαν κι αυτή πρέπει να συνδυάζονται με μια συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός έκανε το «μπαμ» στην Καταλονία, όμως πρέπει να πάρει και το ματς όπου είναι φαβορί. Και με τη Ζαλγκίρις είναι, παρότι δε θα έχει τη βοήθεια του κόσμου του λόγω της τιμωρίας από το περσινό ματς με τη Μονακό στα πλέι-οφ της EuroLeague.

Αυτός είναι και ο δεύτερος λόγος που ο Ολυμπιακός έχει το «πρέπει». Πολύ απλά επειδή δε θα έχει την έξτρα ώθηση από τον κόσμο του, που φέτος θα δώσει βροντερό «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο τρίτος λόγος που οι Πειραιώτες πρέπει να κάνουν το 2/2 είναι οι πιθανές απουσίες των Μπολομπόι και Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να λειτουργεί χωρίς σημαντικούς παίκτες, και ο «Παπ» είναι τέτοιος, όπως φυσικά και ο Μπολομπόι. Ο Μπαρτζώκας πρέπει να δει διαφορετικούς πρωταγωνιστές, ό,τι έγινε δηλαδή και στην Καταλονία, αλλά και να μπουν στο «κόλπο» και άλλοι παίκτες περισσότερο παιχνίδι με το παιχνίδι.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ταρίκ Μπλακ, που αν απουσιάζει ο Μπολομπόι θα επωμιστεί το ρόλο του. Και αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2/2, τότε θα πάει στη διαβολοβδομάδα στην Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια) με την άνεση ακόμη και να χάσει ματς, αφού θα έχει βγάλει ένα πρόγραμμα-φωτιά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024