Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πετράδι του στέμματος

Το πετράδι του στέμματος

Ο Βασίλης Σπανούλης, με την εμπειρία του και την ιστορία που έχει σηκώσει στους ώμους του, είναι το πρόσωπο του Τσάμπιονς Λιγκ

Η διεθνής ομοσπονδία μπάσκετ (FIBA) έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, που το θεωρεί ίσως το καλύτερό της κομμάτι στην προσπάθεια που κάνει να κερδίσει το χαμένο έδαφος από την Ευρωλίγκα.

Κάθε χρόνο επιχειρεί με διάφορους τρόπους να το διαφημίσει, αλλά εφέτος είναι η χρονιά της, καθώς το προπονητικό εγχείρημα του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι ήταν η ευκαιρία που έψαχνε.

Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ που αρχίζει μια νέα καριέρα αυτή της προπονητικής και το κάνει από το Τσάμπιονς Λιγκ, με τη FIBA να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στην πρεμιέρα είχε ξεχωριστό αφιέρωμα στην «πρώτη» του Kill Bill στον πάγκο αλλά ήδη είχε ετοιμάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα (ακολουθώντας τον Σπανούλη μέχρι το Καρπενήσι στην προετοιμασία του Περιστερίου) που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

«Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει παθολογικά το μπάσκετ, έτσι γεννήθηκα. Ο χαρακτήρας μου και ο τρόπος που αγαπώ το μπάσκετ, πιο πολύ μου ταιριάζει να είμαι μέσα στο γήπεδο παρά από κάποια κερκίδα ή από κάποιο άλλο πόστο. Μου αρέσει η πίεση, μου αρέσει η ευθύνη, μου αρέσει να βάζω νέους στόχους στη ζωή μου. Πιστεύω πως ο ρόλος του προπονητή ήταν όσο πιο κοντινό γινόταν σε αυτό που ήμουν και σαν παίκτης» είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες της κορυφαίας αυτής μπασκετικής προσωπικότητας ενώ αποκάλυψε και το μυστικό του τελευταίου σουτ, από αυτά που είχε βάλει πολλά και μεγάλα στην καριέρα του.

«Το τελευταίο σουτ δεν μου λέει πολλά, γιατί υπάρχουν και 39μισι λεπτά πριν. Είναι χαρακτήρας, προπόνηση και λίγη τύχη. Ενα σουτ μπορεί να μπει, ένα όχι. Δεν πρέπει να φοβάσαι την ευθύνη, πολλοί δεν αντέχουν το βάρος, φοβούνται το κακό, ότι θα είναι μοιραίοι» λέει στο εν λόγω αφιέρωμα ενώ εξήγησε και την απόφασή του να πάει στην άκρη του πάγκου:

«Δεν πιστεύω ότι θα έκανα κάτι αν δεν ήμουν έτοιμος. Ολοι ξέρουν τον χαρακτήρα μου, όλοι ξέρουν πως αν κάνω κάτι, θα το κάνω καλά. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ το μπάσκετ και θέλω να κάνω όσο καλύτερα μπορώ αυτό που έχω αναλάβει. Δεν μου αρέσει να ονειροβατώ. Πάω βήμα-βήμα. Εχω μικρούς στόχους. Στόχους που μπορούν να υλοποιηθούν. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με κεφαλαία γράμματα. Που ο κάθε φίλαθλος θα τη βλέπει με ευχαρίστηση. Και θα χαίρεται που βλέπει μια καλή ομάδα».

Ενώ όσον αφορά το σουτ που θα ήθελε να ξανακάνει ήταν φυσικά το χαμένο τρίποντο στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων με την Αργεντινή που σήμανε και τον αποκλεισμό μας από τα ημιτελικά.

Περιμένει ο Ράντονιτς

Με 13 παίκτες θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός σήμερα στο Βελιγράδι, καθώς ο Ντέρικ Γουίλιαμς δεν προπονήθηκε χθες και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα παραμένει αμφίβολη, αλλά ο προπονητής του θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Δεύτερο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απόψε (21.30-Cosmotesports 4) δίνει η ΑΕΚ στην Ιταλία με τη Ρέτζιο Εμίλια για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκλονίζει ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Πάτρικ Γιανγκ που 3½ μήνες μετά το τροχαίο που είχε και το οποίο παρ’ ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή, στάθηκε ξανά στα πόδια του καθώς μέχρι τώρα ήταν καθηλωμένος σε αμαξίδιο.

Με κορυφαία την Μέγκαν Γκούσταφσον, που σε 33 λεπτά σκόραρε 29 πόντους (13/19 δίποντα, 3/3 βολές), μάζεψε 13 ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ, έκοψε δύο σουτ και δεν έκανε ούτε ένα λάθος η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε τη Σέπσι με 73-54 για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι και αύριο «παίζει» τελικό πρόκρισης στους ομίλους με τον Ερυθρό Αστέρα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024