Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμαριάς για την ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία

Παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμαριάς για την ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία

Μεγάλη αστική παρέμβαση επιχειρεί ο Δήμος Καλαμαριάς με σκοπό να διευκολύνει τις συνθήκες κινητικότητας των ατόμων με αναπηρία. Προβλέπεται να κατασκευαστούν ειδικές ράμπες στα πεζοδρόμια.

Ράμπες  σε μεγάλο αριθμό πεζοδρομίων θα τοποθετήσει ο Δήμος Καλαμαριάς, με σκοπό την απρόσκοπτη διάβαση των πεζών και ιδιαίτερα των Ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα θα προχωρήσει και στην  αποκατάστασηπεζοδρομίων, που έχουν φθαρεί από ριζικό σύστημα, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Το έργο αφορά στις σημειακές παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους με κύριο σκοπό τη δυνατή βελτίωση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, σύμφωνα μάλιστα και με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να υλοποιηθούν  παρεμβάσεις σε βασικούς άξονες των οδών Ανδριανουπόλεως, Βενιζέλου, Περικλέους, Εθνικής Αντίστασης,  Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Αιγαίου, Βρυούλων, Γ. Γεννηματά, Στρ. Σαράφη, Κουντουριώτου Τραπεζούντος, Αμισσού, κλπ, καθώς και περιμετρικά από σχολικά συγκροτήματα, χώρους πρασίνου – πάρκα και δημοτικά κτίρια.

Επίσης προβλέπεται  η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του πεζόδρομου της οδού Αριστοφάνους (πρόσβαση στο παράρτημα του 22 ου Νηπιαγωγείου – 7 ου Λυκείου  – 8 ου Γυμνασίου), καθώς και  η ολοκλήρωση της διεύρυνσης στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Αριστείδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση που υπεγράφη κοστολογεί το έργο στο 1,5εκ ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του ξεπερνούσε το 1,8εκ ευρώ.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024