Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ουδέν σχόλιο για τη γέφυρα στην Κριμαία - Σταθερή η παροχή οπλισμού στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Ουδέν σχόλιο για τη γέφυρα στην Κριμαία – Σταθερή η παροχή οπλισμού στην Ουκρανία

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Την Ουκρανία θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν οι ΗΠΑ, όπως δεσμεύτηκε ο Λευκός Οίκος σήμερα. Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα την έκρηξη που προκάλεσε ζημιές στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία.

«Δεν έχουμε πραγματικά τίποτα περισσότερο να προσθέσουμε στις αναφορές σχετικά με την έκρηξη στη γέφυρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στην εκπομπή «This Week» του ABC, σύμφωνα με το Reuters. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο κ. Πούτιν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και ο κ. Πούτιν θα μπορούσε να τον τερματίσει σήμερα, απλά και μόνο μετακινώντας τα στρατεύματά του από τη χώρα», συμπλήρωσε.

Ο Πούτιν δεν θέλει να λήξει τον πόλεμο

Ο Κίρμπι τόνισε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να διαπραγματευτούν τον τερματισμό του πολέμου, αλλά ο Πούτιν δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να το κάνει. «Ακριβώς το αντίθετο», πρόσθεσε.

«Με την επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων, με την πολιτική προσάρτηση, ή τουλάχιστον με την προσπάθεια προσάρτησης τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, έδειξε κάθε ένδειξη ότι διπλασιάζει τις προσπάθειές του», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Γι’ αυτό, σημείωσε ο Κίρμπι, «είναι ο λόγος για τον οποίο, ειλικρινά, είμαστε σε επαφή σχεδόν καθημερινά με τους Ουκρανούς και θα συνεχίσουμε να τους παρέχουμε βοήθεια για την ασφάλεια».

Επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό τα σχόλια του Λευκού Οίκου την περασμένη εβδομάδα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πυρηνικού «Αρμαγεδδώνα», ο Κίρμπι υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία ένδειξη ότι ο Πούτιν έχει λάβει απόφαση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η στρατηγική στάση των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα πολύ υψηλά διακυβεύματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή… Όταν έχεις μια σύγχρονη πυρηνική δύναμη και τον ηγέτη αυτής της σύγχρονης πυρηνικής δύναμης, πρόθυμο να χρησιμοποιήσει ανεύθυνη ρητορική με τον τρόπο που το έκανε ο κ. Πούτιν», δήλωσε ο Κίρμπι.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024