Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nord Stream: Αναγνωριστικό των ΗΠΑ πέταξε πάνω από τον αγωγό μετά την έκρηξη

Nord Stream: Αναγνωριστικό των ΗΠΑ πέταξε πάνω από τον αγωγό μετά την έκρηξη

Οι ΗΠΑ παραδέχονται την πτήση του P-8A Poseidon πάνω από τον Nord Stream 2, αλλά την χαρακτηρίζουν πτήση «ρουτίνας».

Ερωτήματα εγείρει η αποκλειστική είδηση του διεθνούς πρακτορείου Reuters, το οποίο αποκαλύπτει ότι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πέταξε κοντά στο σημείο του ρήγματος του αγωγού Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, λίγες ώρες μετά την εμφάνιση της πρώτης ζημιάς, με την Ουάσιγκτον να παραδέχεται την πτήση, αλλά να την χαρακτηρίζει «ρουτίνας».

Οι ρωσικοί αγωγοί Nord Stream 1 και 2 παρουσίασαν ρήγματα στις 26 Σεπτεμβρίου, αποστραγγίζοντας φυσικό αέριο στη Βαλτική Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Δανίας και της Σουηδίας. Οι σεισμολόγοι κατέγραψαν εκρήξεις στην περιοχή και η αστυνομία σε πολλές χώρες έχει ξεκινήσει έρευνες.

Διαβάστε επίσης: Ζαχάροβα προς ΕΕ: Οι ΗΠΑ πίσω από το σαμποτάζ με τους Nord Stream – Εμείς σας δίνουμε αέριο

Τα δεδομένα πτήσης έδειξαν ότι ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο P-8A Poseidon πετούσε πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, όταν Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν αυτό που αργότερα περιέγραψαν ως υποθαλάσσια έκρηξη, νοτιοανατολικά του νησιού Bornholm στη Βαλτική Θάλασσα.

Πηγή: Reuters

«Πτήση ρουτίνας την ώρα της έκρηξης»

Το αεροπλάνο, το οποίο είχε απογειωθεί από την Ισλανδία, πραγματοποίησε ένα μοτίβο τακτικών κυκλωμάτων πάνω από την Πολωνία, πριν απομακρυνθεί προς την περιοχή του αγωγού της Βαλτικής, σύμφωνα με στοιχεία.

Η ταυτότητα του αεροπλάνου δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί αμέσως λόγω του τύπου του περιστρεφόμενου κωδικού αναγνώρισης που χρησιμοποιείται μερικές φορές από τέτοια αεροσκάφη, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ήταν αμερικανικό.

«Το αεροσκάφος P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που φαίνεται στα δεδομένα παρακολούθησης, πραγματοποίησε μια θαλάσσια αναγνωριστική πτήση ρουτίνας στη Βαλτική Θάλασσα, που δεν σχετίζεται με τις διαρροές από τους αγωγούς Nord Stream», δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς εάν κάποια από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές, που ερευνούν τις θραύσεις του αγωγού, ο εκπρόσωπος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ για την Ευρώπη-Αφρική, λοχαγός Ταμάρα Λόρενς είπε: «Δεν έχουμε καμία πρόσθετη πληροφορία να παράσχουμε αυτή τη στιγμή».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024