Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο στα Κύθηρα: Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις έρευνες και την ανάσυρση θυμάτων

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις έρευνες και την ανάσυρση θυμάτων

Στο λιμάνι του νησιού, στο Διακόφτι βρίσκονται βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι αναμένουν καλύτερες καιρικές συνθήκες για να συνεχίσουν τις έρευνες

Oι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που συνεχίζουν να επικρατούν στον νησί εμποδίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση αγνοούμενων και πτωμάτων έπειτα από το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο Διακόφτι στα Κύθηρα.

Σύμφωνα με το kythera.news στο Διακόφτι βρίσκονται οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος, αναμένοντας καλύτερες καιρικές συνθήκες για να συνεχίσουν τις έρευνες.

«Πώς σώσαμε τους μετανάστες»

Την δική του συγκλονιστική μαρτυρία για το τρομερό ναυάγιο του Διακοφτίου, έδωσε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης. Ο κ. Πρωτοψάλτης ήταν εκείνος που έφερε, ύστερα από προτροπή του ανιψιού του, στο σημείο του τραγικού συμβάντος έναν οικοδομικό γερανό ο οποίος βοήθησε στην γρήγορη ανάσυρση των ναυαγών από τον τόπο του μαρτυρίου.

«Ήταν ένας ανορθόδοξος τρόπος, που όμως έσωσε πολλές ζωές», ανέφερε στον απεσταλμένο της ΕΡΤ στα Κύθηρα, Αλέξανδρο Καλαφάτη. «Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στoιβαγμένοι 90 άνθρωποι. Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης που κατάφερε με το περονοφόρο όχημα που διαθέτει να διασώσει τους μετανάστες που πάλευαν γαντζωμένοι από τα απόκρημνα βράχια.

«Κατεβάσαμε ένα σάκο και με αυτό τον τρόπο τους σώσαμε. Οι Αρχές του νησιού και οι κάτοικοι του νησιού σώσαμε όλο αυτό τον κόσμο. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους. Σώθηκαν ογδόντα άνθρωποι», συμπλήρωσε. «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφοντας τις απέλπιδες προσπάθειες των ναυαγών.

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή αναμένεται και η αναχώρηση των μεταναστών του Καψαλίου που αφίχθησαν παράτυπα στο νησί τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024