Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένο Βασίλειο: Οι τρανσφοβικές επιθέσεις αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι τρανσφοβικές επιθέσεις αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ

Τι επιβεβαιώνει σχετική έκθεση

Τα εγκλήματα μίσους στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν φτάσει σε τρομακτικό νέο ρεκόρ το 2022, σύμφωνα με νέα κυβερνητική έκθεση.

Νέα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη (6 Οκτωβρίου), αναφέρουν τουλάχιστον 155.841 καταγεγραμμένα εγκλήματα μίσους από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν κατά περίπου 26 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. Αυτή είναι η πιο σημαντική αύξηση στα αναφερόμενα εγκλήματα μίσους από το 2016/17, όταν τα στατιστικά έδειξαν αύξηση 29 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2015/16.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τρανσφοβικά εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί κατά 56 τοις εκατό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ορίζει το έγκλημα μίσους ως «κάθε ποινικό αδίκημα το οποίο εκλαμβάνεται, από το θύμα ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, ότι υποκινείται από εχθρότητα ή προκατάληψη προς κάποιον με βάση ένα προσωπικό χαρακτηριστικό».

Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη φυλή, την εθνικότητα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα των φύλων.

Σύμφωνα με τον στατιστικολόγο του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζον Φλάτλι, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έκθεση, η αύξηση οφείλεται εν μέρει στις «σημαντικές βελτιώσεις» που έχουν κάνει οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις στην καταγραφή και τον ορισμό των επιθέσεων μίσους.

Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι τα χαμηλότερα επίπεδα τους προηγούμενους 12 μήνες μπορεί να οφείλονταν στους περιορισμούς της πανδημίας του κοροναϊού. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών, ωστόσο, δεν μειώθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown.

Αύξηση 56% στα τρανσφοβικά εγκλήματα μίσους

Αυτά τα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία κατηγορούνται από ορισμένους για την αύξηση της ρητορικής μίσους που παρατηρείται στα μέσα ενημέρωσης και τις πολιτικές εκστρατείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τον συνολικό καταγεγραμμένο αριθμό, 26.152 ανέφεραν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως κίνητρο, 4.355 καταγράφηκαν ως εγκλήματα μίσους που σχετίζονται με τρανς, ενώ ένα εκπληκτικό 109.843 αφορούσε τη φυλή και 14.242 λόγω αναπηρίας.

Τα εγκλήματα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα αυξήθηκαν κατά 19 τοις εκατό, τα θρησκευτικά περιστατικά αυξήθηκαν κατά 37 τοις εκατό και τα περιστατικά που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό αυξήθηκαν κατά 43 τοις εκατό.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024