Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στρέλλα»: Υπέρ της επιλογής διεμφυλικής γυναίκας για πρωταγωνίστρια στην «Στρέλλα» της Λυρικής ο υφυπουργός Πολιτισμού

«Στρέλλα»: Υπέρ της επιλογής διεμφυλικής γυναίκας για πρωταγωνίστρια στην «Στρέλλα» της Λυρικής ο υφυπουργός Πολιτισμού

Ανάρτηση στα social media μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή drag queen για τον ρόλο - «Ισες ευκαιρίες σε όλους».

Υπέρ της επιλογής τρανς γυναίκας ως πρωταγωνίστρια στην όπερα δωματίου «Στρέλλα» της Λυρικής τάχθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή drag queen και όχι τρανς για τον ρόλο, με ανάρτησή του στο Facebook.

Τρανς ή διεμφυλικά είναι τα άτομα που αντιλαμβάνονται το φύλο τους διαφορετικά από το φύλο που τους προσδιορίστηκε κατά τη γέννηση.

Ο υφ. Πολιτισμού εξέφρασε την πάγια θέση της Πολιτείας να υποστηρίζει την διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες σε όλους.

«Η ωριμότερη σκέψη από την Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή να διευρύνει τις ακροάσεις και το πεδίο τους προκειμένου η παραγωγή της «Στρέλλας» να είναι ουσιαστικά συμπεριληπτική και η διαδικασία να είναι απολύτως διαφανής αντανακλά την βούληση της Πολιτείας να ακολουθείται απαρέγκλιτα η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αμεροληψίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το παρασκήνιο

Παρά την αρχική ανακοίνωση της ΕΛΣ ότι αναζητά διεμφυλικές γυναίκες, τελικά μετά τις ακροάσεις και αφού δεν βρέθηκε η κατάλληλη για τον ρόλο – επελέγη ένας έμπειρος λυρικός τραγουδιστής – drag gueen (άνδρας που ντύνεται ως γυναίκα).

Η απόφαση προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις στην Queer κοινότητα (όρος «ομπρέλα» που αφορά τις έμφυλες μειονότητες), με αποτέλεσμα η ΕΛΣ να «ακυρώσει» την πρόσληψη του άνδρα και να προκυρήξει νέες ακροάσεις μέχρι να βρεθέι οπωσήποτε κατάλληλη διεμφυλική γυναίκα.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024