Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Θεοφάνους: Τι αποκάλυψε για το «Μαύρο Ρόδο»;

Γιώργος Θεοφάνους: Τι αποκάλυψε για το «Μαύρο Ρόδο»;

Ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, που φέτος «ντύνει» μουσικά τη νέα δραματική σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο» βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτ

Πέρα από τις τεράστιες μουσικές επιτυχίες που έχει σημειώσει όλα τα χρόνια της μουσικής του καριέρας, ο Γιώργος Θεοφάνους ξεχωρίζει και για την ευθύτητα και ειλικρίνεια του λόγου του.

Όπως λέει ο ίδιος, στον χώρο της δουλειάς του πολλές φορές δεν εκτιμάται η ειλικρίνεια, ωστόσο «στο τέλος βγαίνεις πάντοτε κερδισμένος». Ερωτώμενος εάν έχει μετανιώσει για κάποια λόγια του, εξηγεί πως πάντοτε σημασία έχει ο τρόπος.

«Έχω μετανιώσει για κριτικές που έχω κάνει, και έχω απολογηθεί. Στο πρώτο X-Factor ήμουν μαχαίρι, δεν υπήρχε λόγος» δηλώνει.

Ο Γιώργος Θεοφάνους «έντυσε» μοναδικά με τις συνθέσεις του τη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο». Ο ίδιος αποκαλύπτει πως του είχαν ζητήσει και άλλη φορά να γράψει τραγούδι για σειρά, ωστόσο ήθελε να του αρέσει η ιστορία.

«Όταν ήρθε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος και μου εξήγησε την ιστορία, ενθουσιάστηκα αλήθεια» δηλώνει. Ύστερα περιέγραψε την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του τραγουδιού, όταν ζήτησε από τους μαθητές της σχολής του να γράψουν ποιήματα πάνω στο σενάριο της σειράς.

«Ήρθαν περίπου στα 300 ποιήματα. Τα διάβασα όλα, είχε πολλά καλά και δυσκολεύτηκα να διαλέξω. Κάποια από αυτά ίσως τα χρησιμοποιήσω και στην πορεία» αναφέρει.

Η επιλογή του μουσικοσυνθέτη ήταν η Κερασία Ανδριανάκη με την οποία όπως λέει δεν γνωρίζονταν, συναντήθηκαν μία φορά.

«Η Ελένη Βιτάλη ήταν το πρώτο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό, όχι μόνο λόγω του θρησκευτικού περιεχομένου, όπου η φωνή της Ελένης ειδικεύεται σε αυτό, αλλά άκουγα μόνο την Ελένη στ’ αυτιά μου» λέει χαρακτηριστικά. Στην ερώτηση εάν «έχει φάει πόρτα» από καλλιτέχνες απαντά: «Πολλές φορές, και από το ραδιόφωνο. Το τραγούδι θα βρει το δρόμο του. Το σύμπαν είναι φτιαγμένο με τέτοιο μαθηματικό τρόπο που θα πάει εκεί που πρέπει να πάει».

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως το κομμάτι «Θυμός» που ερμήνευσε η Πάολα δεν ήθελε κανένας ραδιοφωνικός σταθμός να το παίξει. «Είχα δύο αγάπες πάντα, από μωρό. Τη Μαρινέλλα και τον Πάριο. Πολλές φορές νιώθω πως γράφω μόνο γι’ αυτούς τους δύο» αποκαλύπτει. Τόνισε παράλληλα,  πως δεν το λέει υποτιμητικά προς τους υπόλοιπους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Αναφορικά με τη σειρά «Μαύρο Ρόδο» αποκάλυψε πως ηχογραφούν ένα νέο κομμάτι που θα παίξει στο τρίτο επεισόδιο, σε στίχους του Φίλιππου Γράψα και θα το ερμηνεύσει ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο Γιώργος Θεοφάνους θα εμφανίζεται παρέα με φίλους και νέες φωνές από 7 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο «Red Room by Cash».

Δείτε το βίντεο: 

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024