Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Σταμάτησε η διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

Γερμανία: Σταμάτησε η διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

«Η πίεση του νερού έκλεισε λίγο πολύ τον αγωγό κατά τρόπο ώστε το φυσικό αέριο που βρίσκεται στο εσωτερικό του να μην μπορεί να βγει»

Σταμάτησε η διαρροή στην θάλασσα της Βαλτικής φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 2, που συνδέει την Ρωσία με την Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αγωγού.

Υπάρχει ακόμα φυσικό αέριο στο εσωτερικό του αγωγού

«Η πίεση του νερού έκλεισε λίγο πολύ τον αγωγό κατά τρόπο ώστε το φυσικό αέριο που βρίσκεται στο εσωτερικό του να μην μπορεί να βγει», δήλωσε ο Ούλριχ Λίσεκ. «Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ακόμη φυσικό αέριο στο εσωτερικό του αγωγού», διευκρίνισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Νωρίτερα η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ανακοινώνοντας ότι η Γερμανία θα συστήσει κοινή ομάδα με τη Δανία και τη Σουηδία προκειμένου να ερευνήσουν τις διαρροές που εντοπίστηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, «έδειξε» σαμποτάζ σε ότι αφορά τη διαρροή.

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια πράξη δολιοφθοράς εναντίον των αγωγών Nord Stream», υπογράμμισε η Γερμανίδα υπουργός.

Αυξημένη επαγρύπνηση και περιπολίες

Οι δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν «με αυξημένη επαγρύπνηση» τις ενεργειακές υποδομές της Γερμανίας, επεσήμανε η Φέζερ, αν και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με απειλές που να έχουν στόχο γερμανικές υποδομές».

Χθες η Φέζερ είχε δηλώσει στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η γερμανική αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική «με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις» και σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες μετά τις εκρήξεις στους δύο αγωγούς.

Έκθεση που παρέδωσαν χθες στον ΟΗΕ η Σουηδία και η Δανία ανέφερε ότι «βάσει όλων των διαθέσιμων πληροφοριών, οι εκρήξεις αυτές οφείλονται σε σκόπιμη ενέργεια», χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε συγκεκριμένη χώρα.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024