Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καβάλα: Το σημείωμα του δολοφόνου - Νέα μαρτυρία για τις σχέσεις του ζευγαριού

Καβάλα: Το σημείωμα του δολοφόνου – Νέα μαρτυρία για τις σχέσεις του ζευγαριού

Οι λεπτομέρειες του φονικού «πάγωσαν» την κοινή γνώμη

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της διπλής δολοφονίας στη Καβάλα, με τον 56χρονο κτηνοτρόφο που εκτέλεσε την σύντροφο και το μόλις 10 μηνών βρέφος του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η κηδεία της 31χρονης και του βρέφους θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες στη Γερμανία, κατόπιν εντολής της μητέρας του θύματος.

Το σημείωμα του δολοφόνου

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τα όσα συνέβησαν. Ο κτηνοτρόφος φέρεται να σκότωσε πρώτα το παιδί του και ύστερα την 31χρονη μητέρα ενώ λίγα λεπτά αργότερα έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Οι κάτοικοι στο χωριό όπου διέμεναν, βρίσκονται ακόμη σε σοκ ενώ οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως μιλούν για τον 56χρονο και τον χαρακτηρίζουν ψυχρό και κυνικό. Φαίνεται πως είχε πάρει την απόφαση να σκοτώσει μητέρα και μωρό και να αυτοκτονήσει.

Ιδιοκτήτης καφενείου και οικογενειακός φίλος του ζευγαριού της Καβάλας μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 και στην Φαίη Μαυραγάνη.

Ο Ευκλείδης Καλογερίδης, που διατηρεί καφενείο στην Λεκάνη Καβάλας, είπε ότι υπήρχε ένταση στην σχέση του 56χρονου με την εν διαστάσει και κατά 25 χρόνια νεότερη σύντροφο του, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα μωρό λίγων μηνών, με επίκεντρο τον χωρισμό τους και την τύχη του παιδιού.

Μετά από μια δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του λίγων μηνών παιδιού κι ενώ η απόφαση έδειχνε να κλίνει υπέρ της μητέρας, ο άνδρας, που τελευταία σύμφωνα με τον φίλο του είχε χάσει αρκετά κιλά και εμφανιζόταν πιεσμένος και προβληματισμένος, αποφάσισε να σκοτώσει το παιδί του και την γυναίκα με την οποία το έφεραν μαζί στην ζωή και εν συνεχεία να βάλει τέλος στην ζωή του.

Βρήκαν ένα σημείωμα του αυτόχειρα που έλεγε ότι «εδώ αρχίζει η αγάπη μας και εδώ τελειώνει», είπε ο κ. Καλογερίδης.

Φοβόταν μην τον εξαγριώσει

«Η Άννα τον ακολούθησε γιατί δεν περίμενε να το κάνει αυτό και ας την είχε απειλήσει στο παρελθόν. Της έλεγα «Άννα μην πας «και εκείνη μου απάντησε πως «δεν θέλω να του χαλάσω το χατίρι, μην τον εξαγριώσω». Επέμεινα να μην πάει μαζί του αλλά εκείνη μου είπε πως αν δεν γυρίσει σε μια ώρα να την πάρω τηλέφωνο στο κινητό και να πάω να την πάρω μαζί με τον άντρα μου», περιγράφει η γειτόνισσα.

Το μαντρί ήταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι που διέμενε η κοπέλα με το μωρό της. «Δεν περίμενα ούτε μία ώρα, την κάλεσα, αλλά αυτός το έκανε αμέσως. Πήρα τηλέφωνο μετά από περίπου 40 λεπτά και δεν απαντούσε. Η Άννα ήταν ένα κορίτσι μορφωμένο, παρά πολύ καλό, που νόμιζε ότι όλος ο κόσμος είναι σαν αυτήν. Αυτός ήταν ένας άξεστος, αγροίκος », λέει στη συνέχεια, τονίζοντας ότι η άτυχη Άννα είχε ζητήσει πριν από λίγο καιρό βοήθεια από την αστυνομία, καθώς την απειλούσε, ωστόσο της είπαν να περιμένει να γίνει το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού.

Την απειλούσε ότι θα σκοτώσει το παιδί και την ίδια

«Της έλεγε «θα σκοτώσω εσένα και το παιδί και θα αυτοκτονήσω και εγώ», η Άννα δεν φανταζόταν ότι θα το κάνει», συνεχίζει η γειτόνισσα.

«Η Άννα ήταν υπόδειγμα ανθρώπου, με πολύ καλή ψυχή, μορφωμένη», λέει συγκλονισμένη η θεία της, τονίζοντας ότι γνώρισε τον σύντροφό της πριν από τέσσερα χρόνια όταν ήρθε στο χωριό για να γράψει το βιβλίο της για την Λεκάνη. «Έζησε μαζί του, έκαναν το παιδάκι, χώρισαν και τελευταία δεν τα βρίσκανε. Η Άννα έλεγε ότι ήθελε να φύγει Γερμανία με το παιδί αλλά δεν ήταν σίγουρη. Κάθε ημέρα του έδινε το παιδί και έπαιζαν. Αυτός ήρθε το πρωί και την πήρε από το σπίτι, μάλλον της είπε «πάμε να δούμε τα κατσίκια» γιατί αγαπούσε πολύ τα κατσίκια. Αλλά αυτός θα είχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Η Άννα έμενε στο σπίτι του παππού της με το παιδί και αυτός ερχόταν καθημερινά και το έβλεπε», λέει η θεία της.

Τονίζει δε, ότι ο 56χρονος είχε απειλήσει και τηλεφωνικά και της είχε πει: «»Άννα μην μου τη βιδώσει γιατί θα σκοτώσω εσένα και το παιδί και θα σκοτωθω και εγώ». Αυτό έγινε πριν από περίπου ενάμιση μήνα».

«Φοβόταν ότι θα φύγουν για τη Γερμανία»

«Αυτό το οποίο μου διαβίβασε η εντολέας μου είναι ότι και άλλη φορά είχε ξεστομίσει φραστικά βέβαια απειλές γιατί είχε μία καραμπίνα ως κτηνοτρόφος ότι και θα τη σκοτώσει και θα σκοτώσει και το μωρό και θα αυτοκτονήσει», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Ο κτηνοτρόφος που είχε ήδη ένα διαζύγιο και δύο παιδιά, είχε εμμονή πως θα φύγει μακριά του η 29χρονη και δεν θα ξαναδεί το παιδί τους. Εκείνη όμως τις επόμενες μέρες, θα έμπαινε στο καινούριο σπίτι που νοίκιασε στο ίδιο χωριό.

«Αυτός φοβότανε μήπως πάρει το μωρό και φύγει μόνιμα στη Γερμανία κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί μάλιστα η κοπέλα νοίκιασε σπίτι στο χωρίο και τώρα τον Οκτώβρη θα έμπαινε στο σπίτι για να μείνουν στο ίδιο χωριό», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Δεν την αγαπούσε. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός όταν γεννήθηκε το μωρό δεν πήγε καν στον τοκετό, επικαλούμενος ότι είχε δουλειές. Τα υπόλοιπα, να λέμε ότι την αγαπούσε, αυτά ανάγονται στη σφαίρα της παραφροσύνης» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Δεν με άκουγε» τόνισε η μητέρα της

Τις προηγούμενες ημέρες στο πλευρό της 30χρονης βρισκόταν και η μητέρα της, που είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Γερμανία για το δικαστήριο που είχε το πρώην ζευγάρι για την επιμέλεια του 11 μηνών βρέφους. «Δεν το πιστεύω ακόμα. Είχε εμπιστοσύνη σε όλο τον κόσμο. Ήταν το καλύτερο κορίτσι που υπάρχει», είπε σε κατάσταση σοκ η μητέρα της, στον Alpha.

«Δεν άκουγε… Της έλεγα μην πας σε αυτόν στο χωριό. Σπούδαζε στη Γερμανία και ήθελε να κάνει ένα βιβλίο για το πώς ζουν οι άνθρωποι στο χωριό και εκεί τον γνώρισε. Της έλεγα «πώς έμπλεξες με αυτόν;». Στο τέλος μου είπε ότι «αυτό δεν ήταν αγάπη». Μετά το κατάλαβε. Είχαν τοξική σχέση. Την έκανε ό,τι ήθελε αυτός. Την ρωτούσα αν ήταν ευτυχισμένη και φοβόταν να μου πει την αλήθεια», ανέφερε η μητέρα της 31χρονης γυναίκας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024