Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Δωρεάν μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης με λεωφορεία, για να αποσυμφορηθεί από τα αυτοκίνητα

Ιωάννινα: Δωρεάν μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης με λεωφορεία, για να αποσυμφορηθεί από τα αυτοκίνητα

Εξετάζει εναλλακτικές ο Δήμος Ιωαννίνων προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης από τα οχήματα. Οξύ το κυκλοφοριακό πρόβλημα και στα Ιωάννινα που οφείλεται και στην εκτέλεση μεγάλης κλίμακας έργων.

 

Στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προχωρά ο Δήμος Ιωαννίνων προκειμένου να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης που προκαλούνται κυρίως λόγω της εκτέλεσης έργων.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Οικονομικών Γιώργος Αρλέτος και Φώτης Βάββας, ο Διοικητής της Τροχαίας Γρηγόρης Καράς και συνεργάτες του, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Μπαλούγιας και ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η καθιέρωση δύο κυκλικών δρομολογίων από το Αστικό ΚΤΕΛ, όπου η μετακίνηση θα είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Τα δρομολόγια θα γίνονται με mini bus, από περιφερειακά σημεία προς το κέντρο της πόλης.

Οι ακριβείς διαδρομές θα καθοριστούν εντός των επομένων ημερών με σκοπό να ξεκινήσει η εφαρμογή τους μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Με τον τρόπο αυτό θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να σταθμεύουν με τα οχήματά τους περιφερειακά και από εκεί να μετακινούνται δωρεάν προς το κέντρο της πόλης.

Άμεσα θα εντατικοποιηθεί η παρουσία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας στο κέντρο της πόλης για την διευκόλυνση της κίνησης, τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης, καθώς και του διπλοπαρκαρίσματος.

Όπως τονίστηκε και στη σημερινή σύσκεψη η Δημοτική Αρχή κατανοεί τα προβλήματα που προκαλούνται από την εκτέλεση των έργων. Πρόκειται όμως για παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες υποστηρίζει ο Δήμος που θα ωφελήσουν την πόλη.

 

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024