Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο μεγάλη σημασία έχει η ενεργειακή κλάση του ψυγείου σου;

Πόσο μεγάλη σημασία έχει η ενεργειακή κλάση του ψυγείου σου;

Τα μοντέλα των ψυγείων κατατάσσονται σε ενεργειακές κλάσεις με βάση τη σύγκριση της ετήσιας κατανάλωσης ρεύματος που παρουσιάζουν.

Εχετε βρει το κατάλληλο ψυγείο που ταιριάζει χρωματικά αλλά και στιλιστικά με την κουζίνα σας και είστε έτοιμοι για την αγορά του.

Ενεργειακά όμως σας ικανοποιεί; Και αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως σε όλες τις οικιακές συσκευές πλέον υπάρχει μια ετικέτα με χρωματικές κλίμακες.

Δεν είναι τίποτα άλλο από την λεγόμενη ενεργειακή σήμανση, δηλαδή την ετικέτα που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η χρήση της συσκευής μας στο περιβάλλον.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ετικέτα μάς δίνει οδηγίες ώστε να καταλάβουμε εάν η επιλογή της νέας μας οικιακής συσκευής επιβαρύνει όχι μόνο τον λογαριασμό του ρεύματος αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη.

Κάθε οικιακή συσκευή που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι υποχρεωτικό να φέρει τη δική της ενεργειακή ετικέτα, στην οποία αναγράφονται όλες οι πληροφορίες για την ενέργεια που καταναλώνει, τις επιδόσεις της  και άλλα χαρακτηριστικά της.

Στην ετικέτα αναγράφεται και η ενεργειακή κλάση, που μέχρι πριν λίγους μήνες, περιλάμβανε μια χρωματική κλίμακα από το Α+++ (σκούρο πράσινο) μέχρι το G (σκούρο κόκκινο). Ωστόσο, έχει τεθεί πλέον σε ισχύ μια πιο απλή κατηγοριοποίηση.

Η σημαντικότερη αλλαγή στις νέες ετικέτες είναι η απλούστευση των κλάσεων ενεργειακής απόδοσης, που πλέον ξεκινούν από το «A», για τα πιο αποδοτικά προϊόντα, και φτάνουν μέχρι το «G», για τα προϊόντα με πολύ χαμηλή απόδοση.

Το ψυγείο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Αλλωστε είναι και η μοναδική ηλεκτρική συσκευή που δουλεύει νυχθημερόν καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Συνεπώς ο αποδοτικός τρόπος λειτουργίας του, από άποψη κατανάλωσης ρεύματος, αναμένεται να αποτελέσει βασικό κριτήριο επιλογής.

Τα μοντέλα των ψυγείων κατατάσσονται σε ενεργειακές κλάσεις με βάση τη σύγκριση της ετήσιας κατανάλωσης ρεύματος που παρουσιάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα των ψυγείων κατατάσσονται σε επτά ενεργειακές κλάσεις. Τα ψυγεία που εντάσσονται στην ενεργειακή κλάση «Α» αποτελούν τα πλέον αποδοτικά, ενώ όσα ανήκουν στη κατηγορία «G» είναι τα λιγότερα αποδοτικά.

Επιπρόσθετα η ενεργειακή ετικέτα περιλαμβάνει πληροφορίες για τον συνολικό όγκο κατάψυξης (σε λίτρα), τον συνολικό όγκο συντήρησης (σε λίτρα), την μέση ετήσια κατανάλωση ρεύματος (σε kWh), την στάθμη θορύβου (σε dB(A)) αλλά και την κλάση εκπομπών ακουστικού θορύβου (από A έως D).

Εμείς θα σας προτείνουμε τα παρακάτω τρία ψυγεία που δεν καταναλώνουν μεγάλη ηλεκτρική ενέργεια και σίγουρα μειώσουν το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα.

Ψυγειοκαταψύκτης Midea MB468A2 Inox Υ201xΠ60xΒ64εκ.

Με ενεργειακή κλάση Α++ ο ψυγειοκαταψύκτης της Midea δεν αποτελεί μόνο ιδανική επιλογή αλλά και φυσικά μία λιγότερο ενεργοβόρα συσκευή.

Εχει ετήσια κατανάλωση ρεύματος 234kWh που έχει μόνο είναι φιλική προς το περιβάλλον αλλά και στην τσέπη σας.

Με επίπεδο θορύβου τα 40db καθίσταται σχεδόν αθόρυβο.

Tip: Για να είναι αποδοτικότερο το ψυγείο σας οργανώστε και τοποθετείστε ετικέτες στα τρόφιμα για τη μείωση των ανοιγμάτων της πόρτας και των εκτεταμένων αναζητήσεων.

Αγοράστε το από 603,72€ 

Ψυγειοκαταψύκτης LG GBP31DSLZN 341lt NoFrost Υ186xΠ59.5xΒ68.2εκ. Inox

Υψηλή ενεργειακή κλάση για σχεδόν ανέξοδη λειτουργία υπόσχεται ο συγκεκριμένος ψυγειοκατασψύκτης της LG.

Με τη λειτουργία Smart ThinQ έχετε τον πλήρη έλεγχο της συσκευής σας από απόσταση, ενώ ο γραμμικός συμπιεστής Inverter εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις, αλλά και μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση!

Με ενεργειακή κλάση E ο ψυγειοκαταψύκτης καταναλώνει μόλις 253 kWh τον χρόνο.

Tip: Φροντίζετε να τυλίγετε τα τρόφιμα σωστά και σκουπίζετε τα δοχεία πριν την τοποθέτηση τους στη συσκευή. Αυτό μειώνει τη συσσώρευση παγετού στο εσωτερικό του ψυγείου.

Αγοράστε τον από 776,53

Ψυγείο Morris R76323CAP Inox A++

Διαθέτει λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και λειτουργία διακοπών, έχει εσωτερικό φωτισμός τύπου LED για χαμηλότερη κατανάλωση και ετήσια κατανάλωση ενέργειας τα 250 kWh. Ε, τι άλλο να ζητήσεις από το ψυγείο της Morris.

Eχει τεχνολογία Full NoFrost η οποία αποτρέπει την δημιουργία πάγου στο εσωτερικό του ψυγείου, καταργώντας την επίπονη διαδικασία της απόψυξης για τον καθαρισμό του πάγου.

Tip: Όταν αποψύχετε κατεψυγμένα τρόφιμα, τοποθετείτε τα στο θάλαμο συντήρησης. Η χαμηλή θερμοκρασία των κατεψυγμένων τροφίμων θα βοηθήσει στην ψύξη του θαλάμου συντήρησης κατά την απόψυξή τους. Έτσι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας. Αν αφήσετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα να αποψυχθούν έξω από το ψυγείο, αυτό είναι σπατάλη ενέργειας.

Αγοράστε το από 649€

Αν και εσείς αναζητάτε το κατάλληλο ψυγείο που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά ούτε και την τσέπη σας μπείτε στην πλατφόρμα του SHOPFLIX.gr και αγοράστε το και αυτό θα σας παραδοθεί έγκαιρα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024