
Πέθανε ο σπουδαίος ισπανός συγγραφέας Χαβιέρ Μαρίας
Ηταν μέλος της Ισπανικής Βασιλικής Ακαδημίας από το 2008, σινεφίλ και ένθερμος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο ισπανός συγγραφέας Χαβιέρ Μαρίας, το έργο του οποίου έχει μεταφρασθεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και 60 χώρες, πέθανε σήμερα στην Μαδρίτη σε ηλικία 70 ετών από πνευμονία, ανακοίνωσε ο εκδοτικός του οίκος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, η πνευμονία προκλήθηκε από την Covid και είχε ως αποτέλεσμα την πολύμηνη νοσηλεία του.
Γεννημένος το 1951 στη Μαδρίτη, θεωρείται ένας από τους μεγάλους συγγραφείς της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας. Πέρυσι εκδόθηκε το 16ο του μυθιστόρημα «Tomás Nevinson».
Μεταξύ των γνωστότερων έργων του τα «Το Μυθιστόρημα της Οξφόρδης» (1989), , «Καρδιά τόσο άσπρη» (1993), «Αύριο στη μάχη να με σκεφτείς».
Εγραψε 16 μυθιστορήματα, αλλά και διηγήματα, δοκίμια, έκανε σπουδαίες μεταφράσεις και υπέγραψε αναρίθμητα άρθρα.
Ηταν μέλος της Ισπανικής Βασιλικής Ακαδημίας από το 2008, σινεφίλ και ένθερμος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»
- Η σιωπηλή πανδημία: Η κατάρρευση της ψυχικής υγείας των εφήβων
- Libération για Αλέξη Τσίπρα: Η ηχηρή πολιτική επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού





