Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλιάς Κάρολος: Οταν χόρευε τον σιγανό στην Κρήτη και γευόταν τα καλλιτσούνια

Βασιλιάς Κάρολος: Οταν χόρευε τον σιγανό στην Κρήτη και γευόταν τα καλλιτσούνια

Ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με την Κρήτη την οποία επισκέφθηκε στις δύο από τις τρείς επίσημες επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα.

Οχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές, τα τελευταία χρόνια, έχει επισκεφθεί επίσημα τη χώρα μας ο νέος πλέον βασιλιάς Κάρολος με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα.

Η αγάπη του για την Κρήτη

Σε αντίθεση με τη μητέρα του, Ελισάβετ, που βρέθηκε στην Ελλάδα μία και μοναδική φορά το 1950 όταν ακόμη ήταν πριγκίπισσα, ο Κάρολος διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα μας, αλλά και την Κρήτη, την οποία επισκέφθηκε στις 2 από τις 3 επίσημες επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε ακόμα – Βασιλιάς Κάρολος: «Οφείλω στη μητέρα μου ένα τεράστιο χρέος» – Η αναφορά στην Καμίλα και τους γιους του

Τον Μάιο του 2018 ήταν η τελευταία του επίσκεψη στην Κρήτη και παρότι διήρκησε μόλις λίγες ώρες αποτύπωσε στο έπακρο τον ενθουσιασμό του νέου βασιλιά της Αγγλίας για το νησί, καθώς έσπασε πολλές φορές το αυστηρό πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ, χορεύοντας ακόμη και σιγανό υπό τους ήχους της κρητικής λύρας, στην πλατεία των Αρχανών.


Επίσκεψη στην Κνωσό

Εχοντας για πρώτη φορά στο πλευρό του τη Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας (τότε) ολοκλήρωσε στην Κρήτη την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με τον ίδιο να εμφανίζεται κάτι παραπάνω από ευδιάθετος, προσιτός και δεκτικός…

Στην Κνωσό

Μόλις λίγες ώρες ήταν αρκετές προκειμένου μπροστά στις κάμερες να αποκαλυφθεί ο ενθουσιασμός του, καθώς όχι μόνο χόρεψε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, αλλά δέχτηκε με θέρμη και τα δεκάδες κεράσματα με άρωμα Κρήτης (τυρί, μέλι, κρασί, λάδι και καλλιτσούνια).

Η Κνωσός δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα της επίσκεψης. Ξεναγήθηκε στο ανάκτορο του Μίνωα για 50 λεπτά κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας αλλά με τον αρχαιολογικό χώρο να παραμένει ανοιχτός για το κοινό. Ο ίδιος τότε έκανε λόγο για εμπειρία ζωής…

Εμπειρία που είχε ζήσει για πρώτη φορά το 1998 όταν και τότε είχε επιλέξει την Κρήτη για να κλείσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, με ξενάγηση στην Κνωσό.

Πηγή: neakriti.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024