Βρυξέλλες: Στο ΝΑΤΟ ο Άντονι Μπλίνκεν για την ενίσχυση της ενότητας απέναντι στη Μόσχα
«Ο πρόεδρος Πούτιν πίστευε ότι μπορεί να διαιρέσει και να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ. Σήμερα, η Συμμαχία είναι ισχυρότερη, περισσότερο ενωμένη και καλύτερα τροφοδοτούμενη από ποτέ», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ από τις Βρυξέλλες.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, βρίσκεται στις Βρυξέλλες σήμερα, Παρασκευή, την επομένη της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να ενισχύσει την ενότητα, την ώρα που η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έναν χειμώνα με αυξημένο το κόστος της ενέργειας.
Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και πρεσβευτές χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας, για να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στην Ουκρανία, τη νέα στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο και τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.
«Το τίμημα για μας μετριέται σε χρήμα, για τους Ουκρανούς σε ζωές»
«Ο πρόεδρος Πούτιν πίστευε ότι μπορεί να διαιρέσει και να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ. Σήμερα, η Συμμαχία είναι ισχυρότερη, περισσότερο ενωμένη και καλύτερα τροφοδοτούμενη από ποτέ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συναντήσεις του στην βελγική πρωτεύουσα.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η πίεση επί των ενεργειακών προμηθειών και η αύξηση του κόστους διαβίωσης θα θέσουν σε δοκιμασία «την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Αλλά το τίμημα που πληρώνουμε μετριέται σε χρήμα, ενώ το τίμημα που πληρώνουν οι Ουκρανοί μετριέται σε ζωές, ζωές που χάνονται κάθε μέρα», τόνισε.
Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες σήμερα, Παρασκευή, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου, για την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.
Ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στην Πολωνία ότι έχει την πεποίθηση πως η Ευρώπη θα αναλάβει αποφασιστική δράση «για να απαλλαγεί από το κεφαλοκλείδωμα που έχει επιβάλει η Ρωσία στην Ευρώπη, μέσω της προμήθειας ενεργειακών πόρων».
«Το να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην Ρωσία για την Ουκρανία έχει κόστος, αλλά το κόστος της αδράνειας, αν δεν κάνουμε τίποτα, αν το αφήσουμε αυτό να προχωρήσει, θα είναι πολύ μεγαλύτερο», προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Νέα εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Πουλακίδας (vid)
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



























![Έκρηξη σε αποθήκη οπλισμού στο Κουρδιστάν – Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/sulaimaniya-315x220.png)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442