Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρυξέλλες: Στο ΝΑΤΟ ο Άντονι Μπλίνκεν για την ενίσχυση της ενότητας απέναντι στη Μόσχα

Βρυξέλλες: Στο ΝΑΤΟ ο Άντονι Μπλίνκεν για την ενίσχυση της ενότητας απέναντι στη Μόσχα

«Ο πρόεδρος Πούτιν πίστευε ότι μπορεί να διαιρέσει και να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ. Σήμερα, η Συμμαχία είναι ισχυρότερη, περισσότερο ενωμένη και καλύτερα τροφοδοτούμενη από ποτέ», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ από τις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, βρίσκεται στις Βρυξέλλες σήμερα, Παρασκευή, την επομένη της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να ενισχύσει την ενότητα, την ώρα που η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έναν χειμώνα με αυξημένο το κόστος της ενέργειας.

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και πρεσβευτές χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας, για να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στην Ουκρανία, τη νέα στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο και τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Πρόταση διεξαγωγής δημοψηφισμάτων για προσάρτηση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών

«Το τίμημα για μας μετριέται σε χρήμα, για τους Ουκρανούς σε ζωές»

«Ο πρόεδρος Πούτιν πίστευε ότι μπορεί να διαιρέσει και να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ. Σήμερα, η Συμμαχία είναι ισχυρότερη, περισσότερο ενωμένη και καλύτερα τροφοδοτούμενη από ποτέ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συναντήσεις του στην βελγική πρωτεύουσα.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η πίεση επί των ενεργειακών προμηθειών και η αύξηση του κόστους διαβίωσης θα θέσουν σε δοκιμασία «την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Αλλά το τίμημα που πληρώνουμε μετριέται σε χρήμα, ενώ το τίμημα που πληρώνουν οι Ουκρανοί μετριέται σε ζωές, ζωές που χάνονται κάθε μέρα», τόνισε.

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες σήμερα, Παρασκευή, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου, για την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στην Πολωνία ότι έχει την πεποίθηση πως η Ευρώπη θα αναλάβει αποφασιστική δράση «για να απαλλαγεί από το κεφαλοκλείδωμα που έχει επιβάλει η Ρωσία στην Ευρώπη, μέσω της προμήθειας ενεργειακών πόρων».

«Το να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην Ρωσία για την Ουκρανία έχει κόστος, αλλά το κόστος της αδράνειας, αν δεν κάνουμε τίποτα, αν το αφήσουμε αυτό να προχωρήσει, θα είναι πολύ μεγαλύτερο», προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024