«Το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ και πολλές άλλες ρωσικές πόλεις θα ξαναβρούν επιτέλους το λιμάνι τους. Και ο ρωσικός κόσμος, που σήμερα χωρίζεται από επίσημα σύνορα, θα ξαναβρεί την ακεραιότητά του», δήλωσε ο γραμματέας του γενικού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το «The Guardian».
Ο Αντρέι Τουρτσάκ, επικεφαλής του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», δήλωσε ότι θα ήταν «σωστό και συμβολικό να διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα στις 4 Νοεμβρίου, καθώς αυτή είναι μια σημαντική ημέρα για τη Ρωσία.
Η 4η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα Εθνικής Ενότητας στη Ρωσία.
Οι φιλορώσοι αξιωματούχοι στα κατεχόμενα μέρη της Ουκρανίας είχαν προτείνει προηγουμένως τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επανένωση με τη Ρωσία στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, τη Δευτέρα, διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην κατεχόμενη περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας δήλωσαν ότι αναβάλουν το προγραμματισμένο δημοψήφισμα λόγω επιθέσεων από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.