Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγή παραδείγματος

Αλλαγή παραδείγματος

Τριάντα χρόνια αργότερα, εμπλουτισμένος με ένα απόθεμα πολιτισμικών ανταλλαγών, ο Γκβασάλια έδειξε στο Παρίσι ένα σύνολο με τζιν παντελόνι και διάφανη κάπα με ροζ πλουμιστές λεπτομέρειες ως τη δική του ερμηνεία πάνω στην κούκλα Μπάρμπι

Οι διαταραχές στην ατμόσφαιρα περιβαλλοντικής, ενεργειακής, πολιτικής, οικονομικής φύσης δημιούργησαν ένα κοκτέιλ με δυστοπική γεύση. Και οι ελίτ της πολιτικής, ανακοινώνοντας το τέλος της ανέμελης ζωής, επιμένουν να το σερβίρουν στα ευρωπαϊκά πλήθη, τονίζοντας πόσο είναι της μόδας η συνετή κατανάλωση, για να μην πούμε η κατηφής συμπεριφορά.

Μέσα από το πρίσμα της μελαγχολίας για ό,τι χάνεται, αυτή η νέα συλλογή τρόπων, που πρόκειται να φορεθεί πολύ την ερχόμενη σεζόν, θα επηρεάσει τις καθημερινές μας συνήθειες. Επειδή είναι «της μόδας», θα την ακολουθήσουμε. Οπως όταν το μίνι εκτόπισε το πλισέ και το πανκ κατέρριψε το κολεγιακό preppy look. Με σύνθημα πάνω σε λευκό T-shirt τη φράση «Stop being rich» ο επιδραστικός γεωργιανός σχεδιαστής της σύγχρονης μόδας Ντέμνα Γκβασάλια θα ζητήσει ο πλούτος να αλλάξει συμπεριφορά.

Ποιος όμως θα τον αγοράσει, αν όχι όσοι έχουν άφθονα χρήματα; Η προσωπική του εργαλειοθήκη με την οποία διαχειρίζεται το σχήμα της μόδας των καιρών μας αποτελείται από εξόχως επίκαιρα ζητήματα. Αφορούν τα παιδικά του τραύματα, φεύγοντας με την οικογένειά του δίχως υπάρχοντα από την Αμπχαζία το 1992 διωγμένοι από τους Ρώσους.

Τριάντα χρόνια αργότερα, εμπλουτισμένος με ένα απόθεμα πολιτισμικών ανταλλαγών, ο Γκβασάλια έδειξε στο Παρίσι ένα σύνολο με τζιν παντελόνι και διάφανη κάπα με ροζ πλουμιστές λεπτομέρειες ως τη δική του ερμηνεία πάνω στην κούκλα Μπάρμπι με τα μακριά ξανθά μαλλιά που μικρός ονειρευόταν – και κατάφερε με κόπο – να αποκτήσει. Πριν από τον εκτοπισμό της οικογένειάς του, παραμόνευε τις νύχτες να κοιμηθούν όλοι στο σπίτι τους για να παίξει μαζί της…

Αν αναρωτηθείτε γιατί αυτή η ιλιγγιώδης αναφορά στο παρελθόν και στο παρόν ενός σχεδιαστή μόδας μπορεί να αφορά την προσωπική περίπτωση του καθενός εξ υμών, αναλογιστείτε το θρόισμα αυτού του ροζ ρούχου. Το οποίο ήδη θα το υιοθετήσουν οι μιντιακές περσόνες για να εμφανιστούν στους δέκτες σας στην αρχή της νέας σεζόν. Τότε που με τρομαγμένο βλέμμα και σφιγμένο χαμόγελο θα προτρέπουν σε μια αναγκασμένη ευτυχία.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024