Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διακίνηση προϊόντων μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας
Πρόκειται για προϊόντα που δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων από τον ΕΟΦ και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διακίνηση προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας https://www.goldhair.gr, με δραστική ουσία τη μινοξιδίλη, μόνη της ή σε συνδυασμό με κετοκοναζόλη, με ένδειξη για τη θεραπεία της τριχόπτωσης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και τη θεραπεία μυκητιάσεων και λοιμώξεων που επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής.
Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων από τον ΕΟΦ και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.
Εκτός από την αναφερόμενη ιστοσελίδα, διαφημίζονται στο κοινό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook (goldhair.gr), Ιnstagram (goldhair.gr) και Υοutube (Goldhair Τριχόπτωση; Αραίωση; Τέλος!).
Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθoυν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν αμέσως τον ΕΟΦ.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Η Μπαρτσελόνα παίρνει μέτρα ενόψει Ολυμπιακού για να μη γίνει… ΣΕΦ το γήπεδό της!
- Χριστούγεννα στο Amirandes: Μια χειμερινή ιστορία στην καρδιά της κρητικής φιλοξενίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη η απομάκρυνση της Τυχεροπούλου – «Ήμουν το μαύρο πρόβατο στον οργανισμό»
- Bots παρίσταναν τους «αγανακτισμένους αριστερούς» και κατηγορούσαν την Τέιλορ Σουίφτ για ναζιστική προπαγάνδα
- Χαλκίδα: Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε ηλικιωμένο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Μπουκώρος – Εξεταστική: Επιχείρηση συσκότισης – Δεν θα αποκαλύψω την κυβερνητική πηγή που με ενημέρωσε
