Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό των εργαζομένων της «Μαλαματίνα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων της «Μαλαματίνα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στο εργοστάσιο, υπογραμμίζοντας τα δίκαια αιτήματα των απεργών εργαζομένων.

Την αμέριστη υποστήριξή του στους απεργούς εργαζομένους της «Μαλαματίνα» εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ καταδίκασε την προ ημερών βάναυση επίθεση που δέχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τη γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, συναντήθηκε με τον Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα», με μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, καθώς και με απεργούς εργαζόμενους του εργοστασίου.

Η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους απεργούς εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους, όπως η ανάκληση των απολύσεων και η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε τη δέσμευση ότι «μια από τις πρώτες προτεραιότητες μιας προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα είναι η κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, ενός νόμου – παραγγελία των μεγάλων συμφερόντων».

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε τη σημασία των επερχόμενων κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν η αν. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο, Θεανώ Φωτίου, ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Αμπατζάς, οι βουλευτές Β Θεσσαλονίκης Δ. Αυγέρη και Σ. Φάμελλος, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Γ. Αμανατίδης, Χρ. Γιαννούλης, Κ. Νοτοπούλου, η βουλευτής Χαλκιδικής, Κ. Μάλαμα, ο γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κ. Βλαχάκης, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε. του κόμματος, Γ. Βουλγαράκης, Χρ. Δούιτσης,, Τρ. Μηταφίδης, Θ. Μπαλτάς, Ε.. Παπαλεξιου, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύης για όλους».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Μαλαματίνας στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται στην 5η εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν αρκετές σκηνές έντασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί εργαζόμενοι χτυπήθηκαν σε συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κάποιοι χρειάστηκαν οξυγόνο λόγω της χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ, ενώ κάποιοι κατήγγειλαν προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Τα βασικά αιτήματα των απεργών είναι να ανακληθούν οι απολύσεις 15 συναδέλφων τους και να υπογραφεί επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Το να μην υπάρξει καμία απόλυση, προβλέπεται ρητά στο πρόγραμμα εξυγίανσης βάσει του οποίου η επιχείρηση πέρασε στον νέο ιδιοκτήτη» τόνισε μιλώντας στο in.gr ο γραμματέας του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης Μαλαματίνα Γιώργος Λιάκας, προσθέτοντας πως «ήταν ένας από τους όρους της συμφωνίας μέσω της οποίας εξασφάλισε και διαγραφή του 70% των χρεών που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη διοίκηση».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024