Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Στην ανακρίτρια οι ιατροδικαστές Καρακούκης - Καλόγρηας

Πάτρα: Στην ανακρίτρια οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας

Η ανακριτική διαδικασία για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας, ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα

Με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, Νικ. Καρακούκη και Νικ. Καλόγρηα, οι οποίοι ανέτρεψαν τις υπάρχουσες εκθέσεις για τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας ΠισπιρίγκουΔασκαλάκη, συνεχίζεται η ανάκριση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, το 2019 και το 2021 αντίστοιχα.

Χθες κατέθεσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης.

Οι ιατροδικαστές που… έφεραν την δεύτερη ποινική δίωξη στην Πισπιρίγκου

Οι δύο επιστήμονες στην έκθεσή τους έχουν καταλήξει ότι τα παιδιά κατέληξαν λόγω ασφυξίας.

Ο ασφυκτικό μηχανισμός, κατά τους ιατροδικαστές προκύπτει από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών, αλλά και τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ίριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Τι είπε η Χριστίνα Τσάκωνα

Τρεισήμισι ώρες κράτησε η κατάθεση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα η οποία είχε βγάλει το πόρισμα της ηπατικής ανεπάρκειας για την 3,5 ετών κόρη της κατηγορούμενης. Φέρεται να εμμένει στην ορθότητα των αποτελεσμάτων της διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου.

Δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα είναι ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης ο οποίος είχε διενεργήσει την επανεξέταση των ιστολογικών στοιχείων των δυο κοριτσιών.

Τα αποτελέσματα μάλιστα που προέκυψαν από αυτή περιλαμβάνονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα το οποίο υπήρξε καθοριστικό στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή, για τους θανάτους των δύο μικρών παιδιών.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024