Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πισπιρίγκου: Ανοιξε ο κύκλος καταθέσεων για τον θάνατο Μαλένας και Ιριδας - Επιμένουν στα περί ασφυξίας οι γιατροί

Πισπιρίγκου: Ανοιξε ο κύκλος καταθέσεων για τον θάνατο Μαλένας και Ιριδας – Επιμένουν στα περί ασφυξίας οι γιατροί

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εισαγγελική πρόταση και εν συνεχεία την έκδοση βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο με βάση το οποία θα κριθεί η περαιτέρω ποινική αντιμετώπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Άνοιξε ο κύκλος  των καταθέσεων για την υπόθεση της δολοφονίας των άλλων δύο παιδιών από την Πάτρα με κατηγορούμενη την ήδη προφυλακισμένη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Mε γρήγορους ρυθμούς διεξάγεται η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, με κατηγορούμενη την ήδη προφυλακισμένη μητέρα τους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με θύμα την πρωτότοκη κόρη του ζευγαριού Τζωρτζίνα.

Η δικαστική λειτουργός, η οποία διενεργεί την κύρια ανάκριση, αφού μελέτησε προσεκτικά το αποδεικτικό υλικό ξεκίνησε να εξετάζει όλους εκείνους τους μάρτυρες που μπορούν εκ της θέσεως τους να εισφέρουν σημαντικά στοιχεία για την πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, που εδώ και μήνες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Για αύριο το πρωί έχουν κληθεί να καταθέσουν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας οι οποίοι με το πόρισμα τους καθόρισαν τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, καθώς αυτό αποτέλεσε και ένα από τα βασικά στοιχεία στα οποία στηρίχτηκαν οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου για την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία εκτιμάται ότι στο τέλος του μηνός θα έχει κληθεί σε απολογία και για τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στο μεταξύ σήμερα εξετάστηκαν από την 35η τακτική ανακρίτρια ο παθολογοανατόμος, Χρήστος Ευτυχιάδης και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.

Ο κ. Ευτυχιάδης θεωρείται βασικός μάρτυρας καθώς είχε κληθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να κάνει ιστολογική επανεκτίμηση για το θάνατο των δύο παιδιών.

Τα συμπεράσματά του για τη Μαλένα ωστόσο βασίστηκαν σε στοιχεία και έγγραφα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της  Ίριδας επανεξέτασε τους ιστούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμμάχια της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που «έδειξαν» ασφυξία.

Στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είχε συντάξει το αρχικό όρισμα για τον θάνατο της Μαλένας φέρεται να επέμεινε στην εγκυρότητα των ευρημάτων που είχε καταγράψει, κάνοντας λόγο για ηπατική ανεπάρκεια που μπορεί να οφείλεται σε υποξία , δηλαδή στέρηση οξυγόνου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εισαγγελική πρόταση και εν συνεχεία την έκδοση βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο με βάση το οποία θα κριθεί η περαιτέρω ποινική αντιμετώπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου και θα αποφασιστεί η παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024