«Εάν το να αγαπώ τη χώρα μου σημαίνει να δέχομαι τις δολοφονίες προσφύγων στα σύνορά μας, τότε είμαι περήφανος που είμαι προδότης» δηλώνει ο Ιάσονας Απόστολόπουλος και εξηγεί την κατάσταση στην Ελλάδα λέγοντας «εάν μιλάς κατά των επαναπροωθήσεων, τότε είσαι “εχθρός της Ελλάδας”. Αυτό είναι το αφήγημα».
«Οι επαναπροωθήσεις είναι σχεδιασμένες ώστε να μείνουν οι πρόσφυγες αόρατοι. Νομίζω ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό το έγκλημα είναι να το φέρεις στο φως» λέει στον Guardian και συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχει ένα αίσθημα θλίψης όταν η χώρα από υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης (οι γιαγιάδες της Λέσβου) έφτασε να είναι υπόλογη στην Ε.Ε. για τη βία κατά των προσφύγων.
Οι απειλές από ακροδεξιούς
Όπως σημειώνεται στο εκτενές αφιέρωμα, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δέχεται καθημερινά απειλές κατά της ζωής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ο ίδιος λέει ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη βία στα σύνορα της Ευρώπης.
Επιρρίπτει, βέβαια, ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «έχει πλήρη ασυλία στις Βρυξέλλες. Πιέζουμε ασφυκτικά την Ε.Ε. να πάρει το ζήτημα στα σοβαρά».
«Ο ρατσισμός και η βία ενάντια στους αδύναμους δηλητηριάζουν όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας. Προς το παρόν οι πρόσφυγες είναι αυτοί που βρίσκονται στο στόχαστρο στην Ευρώπη, αλλά, αργά ή γρήγορα, αυτό το μίσος θα μεταφερθεί απέναντι σε άλλους που είναι λιγότερο προνομιούχοι» καταλήγει με νόημα ο 38χρονος διασώστης.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας