Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκα: Οι Superpowers που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά

Γυναίκα: Οι Superpowers που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά

Μια γυναίκα θα διδαχθεί από μικρή ηλικία να είναι συμπονετική, συγκαταβατική, ευχάριστη, μετρημένη και τελικά ανασφαλής και εντελώς «περιορισμένη». Η γυναικά όμως «μπορεί» ανεξάρτητα από το αν η κοινωνία «θέλει»

«Πυρ, γυνή και θάλασσα» είναι μια φράση «κληρονομιά» από τον αρχαίο μας ποιητή Μένανδρο. Η φωτιά, η γυναίκα και η θάλασσα δηλαδή είναι τα 3 κακά του κόσμου. Αχ, το «έρμο» το θηλυκό. Πόσα στερεότυπα καλείται άραγε μονίμως να καταπολεμήσει; Πόσα εμπόδια θα πρέπει να υπερπηδήσει για να λάβει τη θέση που του αξίζει;

Όλοι μας γεννηθήκαμε με ένα έμφυτο προσόν. Να κάνουμε όνειρα. Κι αυτό συμβαίνει για κάποιο λόγο. Γυναίκες, επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει μεγάλα όνειρα και να διεκδικεί αυτό που πραγματικά θέλει και σίγουρα.. μπορεί!

Διαβάστε επίσης: Λέονορ Εσπινόζα – Η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο

Superwomen- Superpowers

Υπάρχουν γυναίκες που ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος και μας υπενθυμίζουν ότι το μόνο που χωρίζει τα όνειρα από την πραγματοποίησή τους, είναι ένα ατρόμητο «άλμα» προς το άγνωστο. Με την πρώτη ματιά, το πάθος τους είναι αχαλίνωτο, η δύναμη και η επιμονή τους θαυμαστές και οι ιδέες τους πηγές έμπνευσης. Ποια η «μυστική τους υπερδύναμη»;

  • Θετική νοοτροπία

Μια δυναμική γυναίκα εστιάζει στην θετικότητα. Ξεκινά τη μέρα της σκεπτόμενη μόνο ό,τι είναι σημαντικό, καταγράφει τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς  της, καθορίζει τους στόχους της και πάνω απ’ όλα, πριν «συνδεθεί» με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, φροντίζει να «συνδεθεί» με τον εαυτό της. Αυτό σημαίνει πως συνειδητά αφιερώνει πάντοτε έστω και λίγο χρόνο στον εαυτό της, ώστε να «αδειάσει» το μυαλό της και να παραμείνει προσγειωμένη, συγκεντρωμένη και ισορροπημένη. Άλλωστε, τίποτα καλό δεν προκύπτει ποτέ από μια αρνητική στάση απέναντι στην ίδια τη ζωή.

  • «Ελεύθερη κι ωραία»

Μια δυναμική γυναίκα δεν φοβάται να μείνει μόνη. Κυνηγάει τα όνειρά της ανεξάρτητα από το ποιος στέκεται δίπλα της, πίσω της ή μπροστά της. Ξέρει ότι το μόνο άτομο που μπορεί να λύσει τα προβλήματά της είναι ο εαυτός της και επομένως δεν χρειάζεται να βασίζεται σε κάποιον σύντροφο για να παίρνει δύναμη. Όχι πως το να συμπορευόμαστε με κάποιον δεν είναι ωφέλιμο και όμορφο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να «πατάμε γερά» στα δικά μας πόδια και να μην νιώθουμε ανασφάλεια όντας άνευ σχέσης.

Μια δυναμική γυναίκα είναι τολμηρή και προχωρά με αυτοπεποίθηση προς την «κατεύθυνση» των ονείρων της. Δεν θα χάσει ποτέ χρόνο συγκρίνοντας τον εαυτό της με άλλες γυναίκες καθώς ξέρει ότι οι μόνοι άνθρωποι που τα καταφέρνουν τελικά είναι αυτοί που προσπαθούν, παθιάζονται και προχωρούν, χωρίς ανούσιους «περισπασμούς».

  • Κεφάλαιο «Ευγνωμοσύνη»

Μια δυναμική γυναίκα δεν χάνει χρόνο να μεμψιμοιρεί. Εκτιμά όλα όσα έχει και βλέπει το ποτήρι της «μισογεμάτο». Συμφωνεί με την ρήση «ουκ εν τω πολλώ το ευ» και δεν ξεχνά να είναι ευγνώμων. Αντιμετωπίζει τη ζωή της, το περιβάλλον της, την οικογένειά της, τις ευκαιρίες που την περιμένουν μα και τα καθημερινά προβλήματα ως «ευλογίες» και σημαντικά «εφόδια» στη ζωή της.

  • Επιμονή

Μια δυναμική γυναίκα γνωρίζει πολύ καλά πως ο μόνος τρόπος για να καταρρίψει τα εμπόδια είναι να μην σταματήσει ποτέ να προσπαθεί. Δεν σταματά λοιπόν να επιμένει. Στην πορεία μας φυσικά προς έναν στόχο ή ένα όνειρο μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσουμε και να κάνουμε αναπροσαρμογές, αλλά είναι σημαντικό να μην χάνουμε ποτέ το όραμά μας.

Σπάζοντας το «καλούπι»

«Οι γυναίκες είναι ικανές απ’ το μηδέν να κάνουν το παν» κατά τον Ντοστογιέφσκι. Και ναι. Είναι παράξενο να επαναλαμβάνονται τα αυτονόητα, αλλά δεν είναι ο άντρας που «κάνει» τη γυναίκα. Δεν είναι η θέση της στην κοινωνία που θα της καθορίσει το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Η δύναμη της γυναίκας λοιπόν καθορίζεται από τα δικά της θέλω και όνειρα και από την προσωπική της στάση ζωής.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024