Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέονορ Εσπινόζα: Η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο

Λέονορ Εσπινόζα: Η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο

Η Λέονορ Εσπινόζα κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναίκας σεφ στον κόσμο, ενώ η δραστηριότητα της για την καταπολέμηση της φτώχειας στην χώρα της, την καθιστά μια σύγχρονη γυναίκα-πρότυπο

Η Κολομβιανή σεφ Λέονορ Εσπινόζα, βραβεύτηκε ως η καλύτερη γυναίκα σεφ του κόσμου για το 2022 από την επιχείρηση William Reed (ψηφιακή επιχείρηση δεδομένων και εκδηλώσεων υψηλής αξίας που εξυπηρετεί τον τομέα των τροφίμων και ποτών).

Διαβάστε επίσης: Η Ελληνίδα γιαγιά που έχει μαγέψει το TikTok με τη μαγειρική της

Έμπνευση από τον τόπο της

Η 59χρονη σεφ εμπνέεεται από την τεράστια βιοποικιλότητα του περιβάλλοντος της Κολομβίας καθώς και την μακρά ιστορία του τόπου της, ώστε να δημιουργεί τις υπέροχες γεύσεις στα πιάτα της. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια: «Η κουζίνα μου προέρχεται από τους υποβιβασμένους πολιτισμούς, τις ξεχασμένες περιοχές, έχει την γεύση του παρελθόντος, του καπνού… του πόνου. Έχει επίσης την γεύση της χαράς ενός πλάτανου, της μανιόκας, του χώματος αφού έχει βρέξει και της ερήμου. Υπάρχει πολλή ποίηση στην κουζίνα μου».

Κοινωνικοοικομική ανάπτυξη και γαστρονομία

Η βραβευμένη σεφ δεν είναι μόνο μαγείρισσα αλλά και ακτιβίστρια. Έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας της και έχει μελετήσει τη γηγενή κουζίνα. Έχει καταφέρει να δώσει «φωνή» σε ανθρώπους που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι σε περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια και τη βία.

Η βρετανική επιχείρηση William Reed, περιέγραψε την Εσπινόζα ως «πολυτάλαντη Κολομβιανή σεφ που παντρεύει την τέχνη, την πολιτική και τη γαστρονομία». Το εστιατόριό της με το όνομα «Leo» στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, παρουσιάζει γεύσεις από όλη τη χώρα, ιδιαίτερα από κοινότητες ιθαγενών και αφροκολομβιανών. Τα μέλη της επιτροπής βράβευσής της εκφράζουν τον θαυμασμό τους λέγοντας για εκείνη: «Έχει σφυρηλατήσει ένα μοναδικό, εγκεφαλικό και βαθύ στυλ μαγειρικής που την κάνει να ξεχωρίζει από τους σύγχρονούς της. Την ίδια στιγμή επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη γαστρονομία ως εργαλείο κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης».

Ποια είναι η βραβευμένη σεφ

Η Λέονορ μεγάλωσε στην Καρθαγένη, στις ακτές της Καραϊβικής και στην Κολομβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μία αυτοδίδακτη σεφ. Σπούδασε οικονομικά και τέχνες και εργάστηκε στη διαφήμιση πριν κάνει το άλμα στην κουζίνα σε ηλικία 35 ετών.

Το 2017 ανακηρύχθηκε η καλύτερη γυναίκα σεφ της Λατινικής Αμερικής. Στο μαγειρικό της ρεπερτόριο, ενσωματώνει πολλά παραδοσιακά συστατικά, από εξωτικά φρούτα και κόνδυλους των Άνδεων μέχρι μυρμήγκια και προνύμφες.

Ο κόσμος της υψηλής γαστρονομίας είναι ένας κλάδος που κυριαρχείται παραδοσιακά από άνδρες. Ως εκ τούτου, η Λέονορ Εσπινόζα αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για όλες τις άλλες επίδοξες γυναίκες μαγείρισσες. Αυτό που η ίδια ελπίζει είναι να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη μαγειρική της για να προωθήσει την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των πιο φτωχών περιοχών της Κολομβίας.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024