Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H ζωή αυτής της γυναίκας άλλαξε περπατώντας μόλις 1 μίλι την ημέρα για 100 ημέρες

H ζωή αυτής της γυναίκας άλλαξε περπατώντας μόλις 1 μίλι την ημέρα για 100 ημέρες

«Ένα μίλι την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά», δήλωσε η Christie Pham, η οποία λέει ότι αισθάνεται σαν να ξαναγεννήθηκε μετά την ολοκλήρωση μιας πρόκλησης περπατήματος 100 ημερών.

«Περπατήστε μαζί μας! Εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο για να γίνετε μέλος της λέσχης περπατήματος και να λαμβάνετε καθημερινά έμπνευση στα εισερχόμενά σας. Στη συνέχεια, γίνετε μέλος στην ομάδα Start TODAY στο Facebook για να συνδεθείτε με άλλους που ακολουθούν το πρόγραμμα περπατήματος 31 ημερών και για να λάβετε συμβουλές από την προπονήτρια Stephanie Mansour».

Κάθε χρόνο, η Christie Pham και η οικογένειά της βγάζουν μια κοινή φωτογραφία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην παραλία. Φέτος, αποφάσισε ότι ήθελε να δείχνει αλλιώς σε αυτή τη φωτογραφία. Έτσι, την 1η Απριλίου, προκάλεσε τον εαυτό της να περπατήσει ένα μίλι κάθε μέρα για 100 ημέρες, στη γειτονιά της, στο Πίτσμπουργκ.

Δεν ήταν μόνο η εμφάνισή της που την παρακίνησε να κάνει μια αλλαγή. Επέλεξε τη χιλιομετρική διαδρομή της έτσι ώστε να είναι ορατή στους γείτονές της καθ’ όλη τη διάρκεια. «Τον περασμένο Απρίλιο, είχα μια μικρή, τρομακτική περιπέτεια – βρέθηκα στο νοσοκομείο για κάποια προβλήματα με την πίεσή μου. Έτσι, άρχισα να περπατάω στη γειτονιά μου, γιατί ήξερα ότι εάν παρουσιαζόταν κάποιο καρδιακό πρόβλημα, κάποιος από τους γείτονές μου θα με έβλεπε. Τόσο πολύ φοβόμουν. Είχα πολύ άγχος για την υγεία μου», είπε.

Το περπάτημα τής έδωσε επίσης μία λύση να διαχειριστεί το τραύμα. Μετά από μια εγκυμοσύνη-έκπληξη που ακολουθήθηκε από μια αποβολή πριν από τρία χρόνια, βρέθηκε με βαθιά κατάθλιψη. Στο πλαίσιο της θεραπείας της, ο σύμβουλός της πρότεινε να βγει έξω και να περπατήσει. «Το περπάτημα σε βοηθά να απελευθερώσεις το τραύμα», δήλωσε η Pham. «Οι άνθρωποι υποτιμούν πόσο αλλάζει τη διάθεση αυτή η μικρή άσκηση».

Μαζί με το περπάτημα, αξιολογεί επίσης την ψυχική της υγεία σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10 κάθε μέρα, ώστε να μπορεί να βλέπει βελτιώσεις, και δημοσιεύει καθημερινά το αποτέλεσμα με το hashtag #TinyJoy2022 στο Instagram. «Με αυτές τις αλλαγές, νιώθω ότι έχω επιστρέψει στην Κρίστι που θυμάμαι πριν από το τραύμα της αποβολής».

Συγκεκριμένα έχει δει τις εξής θετικές αλλαγές στη ζωή της:
-Η Pham έχει χάσει 16 κιλά, αλλά είναι πιο ενθουσιασμένη με τις νίκες που δεν έχουν σχέση με την εικόνα της. «Όλα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε.
-Η A1c της, ένας δείκτης για το σάκχαρο στο αίμα, μειώθηκε από 6,3 σε 5,8.
-Η συνολική χοληστερόλη της μειώθηκε από 240 σε 198.
-Έχει τη νόσο Hashimoto, μια αυτοάνοση διαταραχή του θυρεοειδούς, και τα επίπεδα της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης της έχουν μειωθεί.
-Έχει χάσει συνολικά 25,5 ίντσες από το μπούστο, τη μέση, τους γοφούς, τα μπράτσα και τους μηρούς.
-Νιώθει πιο σφιχτό το σώμα της.
-Έχει λιγότερο πόνο. «Μέσα σε λίγες εβδομάδες σταμάτησαν τα παυσίπονα για πονοκέφαλο ή πόνους στο σώμα που έπαιρνα συχνά μέσα στην εβδομάδα», είπε.
-Έχει περισσότερη ενέργεια και δεν χρειάζεται καφέ για να ξεκινήσει το πρωί.
-Κοιμάται καλύτερα και δεν χρειάζεται πλέον να παίρνει υπνωτικό.
-Η ψυχική της υγεία έχει βελτιωθεί – δεν είναι τόσο αγχωμένη.

«Είναι εκπληκτικό ότι μόνο ένα μίλι την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν χρειάζεται να βγαίνεις εκεί έξω και να γυμνάζεσαι τρεις ώρες την ημέρα», είπε. «Αισθάνομαι σαν να ξαναγεννήθηκα. Το άγχος μου είναι πολύ λιγότερο. Έχω μειώσει τις συνεδρίες θεραπείας μου και έχω περισσότερη ενέργεια. Σηκώνομαι και φοράω αμέσως στα αθλητικά παπούτσια για να βγω για τη βόλτα μου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνω».

Και ο σύζυγός της έχει παρατηρήσει τις αλλαγές σε αυτήν. «Είδε μέσα σε δύο εβδομάδες πόσο βελτιώθηκε η διάθεσή μου. Είπε «έχω την παλιά μου γυναίκα πίσω», και ήταν υπέροχο να το ακούω. Βλέπει την αυτοεκτίμηση και την ενέργεια αυτού που ήμουν όταν με παντρεύτηκε πριν από 15 χρόνια».

Την υποστηρίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της. «Ξεκινάει τη μέρα με τα παιδιά αυτός, ώστε να έχω τον χρόνο να περπατάω το πρωί», είπε. «Όλα λειτουργούν καλύτερα όταν κάνω αυτή την άσκηση, οπότε προσαρμόσαμε τη μέρα μας γύρω από αυτό».

Δείτε πώς η συνήθειά της να περπατάει κάνει τη διαφορά
Η Pham βγάζει μια φωτογραφία του εαυτού της μετά από κάθε περίπατο και δεν φαίνεται πλέον κόκκινη και εξαντλημένη όταν τελειώνει. «Βλέπεις το πρόσωπό σου να μεταμορφώνεται», είπε. Παλαιότερα έπρεπε να σταματήσει ή να επιβραδύνει στον πρώτο λόφο. «Οι καρδιακοί μου παλμοί ήταν αστρονομικοί όταν έφτανα στην κορυφή. Τώρα απλά ανεβαίνω και κατεβαίνω, και δεν υπάρχει καν μια παύση», είπε. Έχει περπατήσει ενάμισι χιλιόμετρο σε ένα πάρκο με τα παιδιά της, έπαιξε μαζί τους στην παιδική χαρά και επέστρεψε με τα πόδια. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα το κάναμε αυτό», είπε.

Δεν έχει αλλάξει και πολύ τη διατροφή της, εκτός από το ότι εγκατέλειψε το πρωινό φλιτζάνι καφέ της. «Φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου, τρώω πολύ καλύτερα και οι μερίδες μου είναι μικρότερες», είπε. Δεν ψάχνει πλέον για σνακ ως παρηγοριά στο τέλος της ημέρας. «Αυτό ήταν το προβληματικό μου σημείο», είπε. Και συνειδητοποίησε ότι δεν έτρωγε αρκετή πρωτεΐνη, οπότε τώρα φροντίζει να έχει πρωτεΐνη με κάθε γεύμα.

Προσβλέπει σε ομάδες περιπάτου και διαδικτυακές κοινότητες για υποστήριξη
Η Pham εντάχθηκε στην ομάδα Start TODAY στο Facebook στις 31 Μαΐου – την επομένη των 45ων γενεθλίων της – αφού την είδε σε μία τηλεοπτική εκπομπή. «Είμαι μεγάλη λάτρης των ομάδων υποστήριξης στο Facebook – είμαι μάλιστα διαχειριστής αρκετών – και δεν έχω δει ποτέ μια κοινότητα τόσο 100% θετική όσο η κοινότητα Start TODAY», είπε. «Δεν έχει σημασία αν είσαι σούπερ αθλητική ή αν βρίσκεσαι στην αρχή. Τα καταφέρνεις, μην ανησυχείς. Κάνεις το σωστό. Απλά δώσε του χρόνο» αυτό είναι το μότο.

Οι στόχοι της για το μέλλον
Η Pham σχεδιάζει για τις επόμενες 100 ημέρες καθημερινών περιπάτων και η κόρη της τής έφτιαξε ένα σχεδιάγραμμα για να μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδό της. «Ήμουν πολύ πιο υγιής τρέχοντας στην παραλία φέτος», είπε.

«Προς το παρόν, θα συνεχίσω να περπατάω το μίλι μου την ημέρα, θα προσθέτω περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, θα επιστρέψω στη γιόγκα και το Pilates και θα επικεντρωθώ στην κατάκτηση των μικρότερων στόχων μου έναν-έναν», είπε.

Η 15η επέτειος του γάμου της πλησιάζει αυτό το φθινόπωρο. «Πριν παντρευτούμε, ο σύζυγός μου και εγώ συζητούσαμε να ανανεώσουμε τους όρκους μας στη 15η επέτειό μας», είπε. «Δεν ήμουν ευτυχισμένη που ήμουν μια plus-size νύφη και πάντα ονειρευόμουν να έχω το αρχικό μου νυφικό ή να το ξαναφτιάξω για μια τελετή ανανέωσης. Ποτέ δεν έφτασα κοντά στο να μπορέσω να το κάνω αυτό – μέχρι τώρα! Δοκίμασα το νυφικό μου και είναι τεράστιο!».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024