Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η δύναμη βρίσκεται στη γυναίκα που φοράει τα ρούχα» - Η Σίλια Κριθαριώτη στο βρετανικό Harper's Bazaar

«Η δύναμη βρίσκεται στη γυναίκα που φοράει τα ρούχα» – Η Σίλια Κριθαριώτη στο βρετανικό Harper’s Bazaar

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μίλησε και φωτογραφήθηκε στο απομονωμένο Μαγγανάρι της Ίου.

Στο τεύχος του Σεπτεμβρίου του βρετανικού Harper’s Bazaar, του μεγαλύτερου περιοδικού μόδας στον κόσμο, παραχώρησε συνέντευξη η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, από το απομονωμένο Μαγγανάρι της Ίου.

Η πάντοτε κομψή και εκθαμβωτική Σίλια, επέλεξε ένα απλό μεταξένιο μαύρο καφτάνι κεντημένο με χρυσό, μπλε και άσπρες χάντρες, ενώ την προηγούμενη ημέρα φωτογραφήθηκε με μερικές από τις λαμπερές δημιουργίες της. Η μοναδική και απαράμιλλη αισθητική της φανερώνεται και από τις επιλογές της στη διακόσμηση του σπιτιού της.

Η Σίλια είχε ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα από μικρή, καθώς ο πατέρας και ο παππούς της είχαν boutiques και οίκο υψηλής ραπτικής στην Αθήνα με το όνομα «Τσούχλος». Χάρη σε αυτό, πολύ συχνά επισκεπτόταν κορυφαία ateliers στο Παρίσι, ανάμεσα στα οποία είναι οι: Nina Ricci, Dior και Chanel. Παρ’ όλη τη μεγάλη αγάπη και επαφή της με τη μόδα, η Σίλια δεν είχε σκεφτεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη βιομηχανία της μόδας.

Αντίθετα, σπούδαζε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σχεδίαζε ρούχα αποκλειστικά για να τα φορά εκείνη στα parties που πήγαινε. Το γεγονός όμως αυτό, στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει τη δική της σειρά ρούχων όταν σε ένα μεγάλο event της ζήτησαν το pattern του ρούχου που φορούσε και από τότε ξεκίνησε ενεργά τον σχεδιασμό ρούχων. Το 1992 ο οίκος μόδας Τσούχλος μετονομάζεται σε Celia Kritharioti House of Couture.

Η σχεδιάστρια με έναν από τους παλαιότερους οίκους μόδας στην Ελλάδα, αντλεί έμπνευση από το φως και τα χρώματα του ουρανού και της φύσης. Η πορεία της τα επόμενα χρόνια έμελλε να είναι λαμπερή, καθώς έχει καταφέρει να επιλέξουν μερικές από τις δημιουργίες της κορυφαία ονόματα διεθνούς βεληνεκούς όπως οι: Beyoncé, Jennifer Lopez, Kim Kardashian και Kerry Washington σε catwalks έχουν περπατήσει πασίγνωστα μοντέλα (Iman, Claudia Schiffer, Gisele Bündchen και Natalia Vodianova), ενώ ακόμη και πριγκίπισσες έχουν επικοινωνήσει μαζί της μέσω Instagram με σκοπό να κλείσουν ραντεβού.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια: «Η δύναμη βρίσκεται στη γυναίκα που φοράει τα ρούχα. Αν 10 γυναίκες φορέσουν το ίδιο φόρεμα, φαίνεται εντελώς διαφορετικό σε κάθε μία από αυτές. Το να φτιάχνω φορέματα όταν δεν ξέρω ποιος θα τα φορέσει, δεν μου λέει τίποτα».

Instagram

Official Website

 

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024