Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: 33χρονη γυναίκα-αράχνη ξεγέλασε τον Τραμπ - Πώς είχε πρόσβαση στο Μαρ-α-Λάγκο

ΗΠΑ: 33χρονη γυναίκα-αράχνη ξεγέλασε τον Τραμπ – Πώς είχε πρόσβαση στο Μαρ-α-Λάγκο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της κατοχής παράνομων εγγράφων από τον Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο. Ποια είναι η 33χρονη που ταυτοποιήθηκε.

Μια 33χρονη γυναίκα είχε πρόσβαση στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, με τη συγκεκριμένη αποκάλυψη να δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση της εφόδου του FBI.

H 33χρονη είναι ρωσόφωνη, γεννημένη στην Ουκρανία, ενώ είχε ξεγελάσει τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας ψέματα για την ταυτότητά της. Από ό, τι φαίνεται, δούλευε για τη ρωσική μαφία.

Αναλυτικότερα, όπως αποκαλύφθηκε, η γυναίκα, που φωτογραφήθηκε πέρυσι με τον Τραμπ και τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ σε ένα από τα θέρετρά του στη Φλόριντα, συστήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο και στον κύκλο του ως Άννα ντε Ρότσιλντ, μέλος της οικογένειας και μία από τις κληρονόμους της.

Το πραγματικό της όνομα

Το αληθινό της όνομα είναι Ίνα Γιαστσίσιν και είναι το αντικείμενο μεγάλης έρευνας του FBI και των Αρχών του Καναδά, όπου επίσης… άπλωσε τα δίχτυα της.

Οι αμερικανικές Αρχές ανησυχούν ότι είχε πρόσβαση στα εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα -ανάμεσά τους με πυρηνικά μυστικά και πληροφορίες Αμερικανών κατασκόπων – τα οποία ο Τραμπ είχε αφαιρέσει παράνομα από τον Λευκό Οίκο και κρατούσε στο σπίτι του. Από ό, τι φαίνεται, η γυναίκα «αράχνη» είχε καταφέρει να εξαπατήσει πολύ κόσμο.

Η εφημερίδα Pittsburgh Post-Gazette, της είχε μάλιστα κάνει αφιέρωμα και έλεγε πως η Ρότσιλντ μιλούσε για τα σχέδιά της για κατασκευή πολυτελών κατοικιών στο Εμεραλντ Μπέι στις Μπαχάμες, ενός πολυώροφου ξενοδοχείου στο Μονακό και μιας πίστας αγώνων Formula 1 στο Μαϊάμι.

Η Γιαστσίσιν γοήτευε τους καλεσμένους του Τραμπ με τις ιστορίες της για το πώς μεγάλωσε στο Μονακό, για τα πλούτη της, τη ζωή της σε μία οικογένεια μεγιστάνων και τα επενδυτικά της σχέδια, που προκαλούσαν το ενδιαφέρον πολλών στο Μαρ-α-Λάγκο και όπου αλλού εμφανιζόταν.

Κόρη οδηγού νταλίκας

Στην πραγματικότητα, η Γιαστσίσιν είναι κόρη ενός οδηγού νταλίκας που ζει στο Μπάφαλο Γκρόουβ του Ιλινόι.

Η Pittsburgh Post-Gazette και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα αναφοράς κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς, ανέφεραν ότι στο πλαίσιο της έρευνας στο Μαρ-α-Λάγκο έχουν παραδοθεί στο FBI πολυάριθμα αρχεία που έχουν σχέση με την Γιαστσίσιν, μεταξύ των οποίων αντίγραφα δύο πλαστών διαβατηρίων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά – με τη φωτογραφία της και το όνομα Άννα ντε Ρότσιλντ – και ένα δίπλωμα οδήγησης της Φλόριντα με το ίδιο όνομα, στο οποίο αναγράφεται η διεύθυνση πολυτελούς έπαυλης αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μαϊάμι Μπιτς, όπου όμως δεν έχει ζήσει ποτέ.

Το FBI διερευνά τη φιλανθρωπική οργάνωση United Hearts of Mercy, πρόεδρος της οποίας φέρεται η ίδια, η οποία όμως, είναι «βιτρίνα» της ρωσικής μαφίας. Στα χαρτιά φαίνεται να την έχει ιδρύσει ένας Ρώσος επιχειρηματίας, ο Βαλέρι Ταρασένκο, το 2015, στον Καναδά.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Γιαστσίσιν είπε στην Pittsburgh Post-Gazette, ότι δεν ξέρει τίποτα από αυτά για την οποία την κατηγορούν, ότι δεν συστήθηκε ποτέ ως Ρότσιλντ και ότι τα πλαστά διαβατήρια είναι δημιούργημα του Ταρασένκο, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια. Ο Ταρασένκο από την πλευρά του, διαψεύδει την 33χρονη.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024