Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περού: Τι είπε ο Ανδρέας Σοφιανός στο MEGA για το θανατηφόρο τροχαίο στο Μάτσου Πίτσου

Περού: Τι είπε ο Ανδρέας Σοφιανός στο MEGA για το θανατηφόρο τροχαίο στο Μάτσου Πίτσου

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο, την πρωτεύουσα των Ίνκας στο Περού.

Ώρες αγωνίας ζουν οι δύο Έλληνες, που βρέθηκαν μέσα στο μοιραίο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε σε χαράδρα στο Μάτσου Πίτσου στο Περού.

Ο Ανδρέας Σοφιανός, γιος του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, ακόμα σοκαρισμένος, περιγράφει στην εκπομπή Live News του MEGA το τραγικό δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης: Σπάτα: Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για το φρικτό δυστύχημα – Τα δύο «εμπόδια»

«Επιστρέφοντας από το Μάτσου Πίτσου με κακό καιρό, κακές συνθήκες, με ομίχλη, το λεωφορείο σε κάποιο σημείο, μην βλέποντας ο οδηγός τον δρόμο έφυγε στη χαράδρα», ανέφερε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο, την πρωτεύουσα των Ίνκας, η οποία αποτελεί το κύριο σημείο εκκίνησης για τους τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν επισκέψεις στο διάσημο Μάτσου Πίτσου.

Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες

Ο δρόμος ήταν πολύ στενός και το λεωφορείο κατρακύλησε για 100 μέτρα, μέχρι που σταμάτησε σε μια πέτρα.

Από την πτώση, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τρεις Κολομβιανοί και ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν.

«Έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν όλοι όσοι χτυπήθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και από εκεί και έπειτα μεταφέρονται όλοι στη Λίμα, από την στιγμή που το επιτρέπουν οι γιατροί», δήλωσε.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται η Ελληνίδα που τραυματίστηκε

Ο Ανδρέας Σοφιανός δεν υπέστη βαριά τραύματα, όμως η Ελληνίδα, που επίσης επέβαινε στο λεωφορείο, νοσηλεύεται ακόμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχει υποστεί κάταγμα στη λεκάνη, ενώ οι γιατροί παρακολουθούν τον θώρακά της και μια εσωτερική αιμορραγία που εντοπίστηκε.

«Η κοπέλα είναι σε μια σταθερή κατάσταση. Έχει ορισμένα κατάγματα και από εκεί και έπειτα περιμένουμε πότε θα μας δώσουν οι γιατροί το ‘ok’, παρακολουθώντας μια σειρά από ιατρικές παραμέτρους που μπορεί να οφείλονται στην κρούση, για να μεταφερθεί στη Λίμα», όπως είπε.

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται οι ελληνικές με τις περουβιανές Αρχές, έτσι ώστε η κοπέλα να μεταφερθεί με ασφάλεια, συνοδεία γιατρού, στην Ελλάδα, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Τι δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού του Περού

Το τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου, την ακρόπολη της αυτοκρατορίας των Ινκας, έπεσε «σε χαράδρα περίπου 100 μέτρων», δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Τουρισμού του Περού, Ρομπέρτο Σάντσες, σύμφωνα με τον οποίο «επικρατούσε ομίχλη» στην περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Τρεις από τους νεκρούς τουρίστες είναι Κολομβιανοί και ο τέταρτος είναι Περουβιανός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Εκτός των δύο Ελλήνων, μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις Γάλλοι, δύο Καναδοί, δύο Ισραηλινοί, δύο Αργεντινοί, ένας Ολλανδός, ένας Ισπανός και δύο Περουβιανοί (ο ένας είναι ο οδηγός).

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024