Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάτα: Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για το φρικτό δυστύχημα - Τα δύο «εμπόδια»

Σπάτα: Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για το φρικτό δυστύχημα – Τα δύο «εμπόδια»

Οι έρευνες για το φρικτό δυστύχημα στα Σπάτα δεν έχουν επιφέρει αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Οι έρευνες για το δυστύχημα στα Σπάτα, που συγκλόνισε όλη τη χώρα, συνεχίζονται, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα. Θυμίζουμε ότι θύμα του φρικτού δυστυχήματος ήταν ο 22χρονος Τζακ Φέντον, τον οποίο διαμέλισε ο έλικας του ελικοπτέρου.

Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται στις καταθέσεις των 9 αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της σορού του 22χρονου Βρετανού, τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Τα δύο «εμπόδια» στις έρευνες

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι έρευνες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, υπάρχουν δύο πολύ μεγάλα εμπόδια που δυσχεραίνουν το έργο των αρχών.

Το πρώτο εμπόδιο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, είναι πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στο ελικοδρόμιο, καθώς ναι μεν λειτουργούσαν, ωστόσο δεν είχαν μέσα καταγραφικό.

Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, είναι η προστασία της ιδιωτικότητας των vip επιβατών. Για αυτόν τον λόγο, οι υπεύθυνοι του ελικοδρομίου χρησιμοποιούν τις κάμερες ασφαλείας για την εποπτεία και τον έλεγχο του χώρου και όχι για καταγραφή υλικού.

Το δεύτερο εμπόδιο των αρχών είναι πως οι φίλοι του παραμένουν για τέταρτη μέρα άφαντοι, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, αρνήθηκαν να κάνουν αλκοτέστ.

Συγκεκριμένα, πέντε ημέρες μετά την τραγική του απώλεια, δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής στις ελληνικές αρχές, οι οποίες τους αναζητούν επίμονα για να καταθέσουν όσα έζησαν εκείνο το μοιραίο απόγευμα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

«Βλακείες ότι ξέχασε το κινητό και πήγε να το πάρει»

«Επικοινώνησα δύο φορές, την Τρίτη και την Τετάρτη. Βγαίνει αυτόματος τηλεφωνητής. Είναι αγγλικά τα νούμερα και μου ζητάει να αφήσω το μήνυμά μου και το αφήνω. Λέω ποιoς είμαι και μάλιστα εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και τους ζητώ να επικοινωνήσουν μαζί μου. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «βλακείες» τις θεωρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως ο άτυχος 22χρονος πήγε να βγάλει selfie ή ξέχασε το κινητό του και πήγε να το πάρει.

«Αυτά είναι βλακείες. Διότι ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει, τι πήγε να κάνει. Δεν ξέρω τι πήγε να κάνει στο ελικόπτερο», δηλώνει.

«Πώς επιβεβαιώνεται αυτό (σ.σ.: για το κινητό); Το είπε ο νεκρός αυτό; Tο είπαν οι φίλοι του; Δεν έχω τέτοια μαρτυρία. Αυτά τα λένε στην Αγγλία» συμπλήρωσε.

Ο μάρτυρας – κλειδί

Φως στην υπόθεση, ρίχνει πάντως ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε όλο το τραγικό δυστύχημα. Πρόκειται για έναν πιλότο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το ελικόπτερο και είδε από το τζάμι τις κινήσεις που έγιναν. Φέρεται να φώναξε στον 22χρονο Τζακ: «Που πας, σταμάτα, μην πηγαίνεις προς τα εκεί».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είδε το νεαρό να πηγαίνει προς το ελικόπτερο και μπορεί να περιγράψει το σκηνικό που οδήγησε στον αδόκητο χαμό του Βρετανού.

Τέλος, ένα στοιχείο που εξετάζουν οι αρχές είναι οι πληροφορίες ότι τα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, μαζί και ο 22χρονος, απέφυγαν, μετά το δυστύχημα, τις αστυνομικές αρχές.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024