Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΣΦΑ: Δέχθηκε κυβερνοεπίθεση – Ενέργειες για την ανάκτηση των συστημάτων

ΔΕΣΦΑ: Δέχθηκε κυβερνοεπίθεση – Ενέργειες για την ανάκτηση των συστημάτων

Ο ΔΕΣΦΑ συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας «με ασφάλεια και επάρκεια»

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΔΕΣΦΑ γνωστοποίησε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση σε μέρος της υποδομής πληροφορικής του, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και με επιβεβαιωμένη επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και πιθανή διαρροή αριθμού αρχείων και δεδομένων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι διασφαλίστηκε και συνεχίζεται η λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο, ενώ ο ΔΕΣΦΑ συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας «με ασφάλεια και επάρκεια».

Συνεχίζεται η διερεύνηση

Παράλληλα, ο ΔΕΣΦΑ τονίζει ότι συνεχίζεται η διερεύνηση για τα βαθύτερα αίτια της επίθεσης ενώ έχουν κινητοποιηθεί ομάδες τεχνικών κι εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς και στην ανάκτηση των συστημάτων στην κανονική λειτουργία, το συντομότερο δυνατό.

Για την προστασία των πελατών και των συνεργατών, απενεργοποιήθηκαν προληπτικά οι περισσότερες από τις υπηρεσίες πληροφορικής του ΔΕΣΦΑ. Παράλληλα, επανέρχονται σταδιακά τα πληροφοριακά και λειτουργικά συστήματα.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές και οργανισμοί ενώ συνεχίζεται η στενή συνεργασία με ο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) καθώς και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την επίλυση του ζητήματος και την ελαχιστοποίηση τυχόν πιθανών επιπτώσεων.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024