Σκρέκας: Έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία LNG η Ρεβυθούσα
Η λειτουργία του δεξαμενόπλοιου θα δώσει τη δυνατότητα διπλασιασμού της αποθηκευτικής δυνατότητας της εγκατάστασης επανεριοποποίησης στη Ρεβυθούσα
Η νέα δεξαμενή για την αποθήκευση ποσοτήτων LNG στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μετά την επίσκεψή του στην περιοχή και με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του δεξαμενόπλοιου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα διπλασιασμού της αποθηκευτικής δυνατότητας της εγκατάστασης επανεριοποποίησης.
Διαβάστε επίσης: Moody’s: Τι θα συμβεί αν η Ρωσία κλείσει τις στρόφιγγες
Η δήλωση Σκρέκα
Ακολουθεί η δήλωση του Κώστα Σκρέκα:
«Η ελληνική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο να έχουμε διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα. Σήμερα επισκεφθήκαμε τη νέα πλωτή δεξαμενή εδώ στη Ρεβυθούσα που δίνει τη δυνατότητα να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την εγκατάσταση επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε φ.α. σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές. Αυτό έγινε σε χρόνο ρεκόρ.
»Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου, όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται βεβαίως για την ηλεκτροπαραγωγή και έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο ΔΕΣΦΑ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Πάρα πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ εγκαταστάθηκε αυτή η νέα δεξαμενή , αυτό το νέο πλοίο το οποίο δίνει τη δυνατότητα όπως είπαμε σχεδόν να διπλασιάσουμε την αποθηκευτική δυνατότητα της εγκατάστασης επανεριοποποίησης και με αυτόν τον τρόπο να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες της χώρας μας».
Πηγή: OT
- Άργος: Στο μικροσκόπιο της βαλλιστικής οι 13 κάλυκες και οι τρύπες από σφαίρες στον τοίχο – Βίντεο από το σημείο
- Θάλεια Ματίκα – Τάσος Ιορδανίδης: Επεισοδιακή παράσταση στο Κιλκίς λόγω μιας ακρίδας
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
- Θεσσαλονίκη: «Πειραγμένος» μετρητής σε μονοκατοικία στον Εύοσμο – Συνελήφθη 36χρονος
- Η Meta δοκιμάζει έξυπνα γυαλιά που καταγράφουν κάθε στιγμή του χρήστη
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442