Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 ταινίες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηγέτες

10 ταινίες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηγέτες

Το βρετανικό περιοδικό «Spectator» δίνει μια λίστα από 10 ταινίες που θεωρεί ότι είναι αντιπροσωπευτικές για το θέμα «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηγέτες».

Κάποιοι φεύγουν, κάποιοι μένουν και κάποιοι θέλουν να έρθουν. Μερικές φορές το πραγματικό δράμα ξεκινά όταν ένας νέος ηγέτης αναλαμβάνει την εξουσία, σημειώνει το Spectator και κάνει προτάσεις για ταινίες με θέμα τους ηγέτες και τα πλοκάμια της εξουσίας.

Διαβάστε επίσης: Αντζέλικα Ρος: Η πρώτη τρανς πρωταγωνίστρια στο «Chicago»

Ο βασιλιάς (The King)- 2019, του Ντέιβιντ Μίχοντ

Ενας από τους πιο αναγνωρισμένους μονάρχες της Βρετανίας και ήρωας του Σαίξπηρ, ο Ερρίκος ο Πέμπτος γίνεται εδώ πρωταγωνιστής μιας ιστορικής ταινίας εποχής που θέλει να αφήσει στην άκρη τα κλισέ του είδους για μια πιο σύγχρονη και επίκαιρη ματιά. Προβάλλεται στο Netflix.

Ο Νονός (The Godfather)- 1972, του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο Βίτο Κορλεόνε είναι ο γηραιός και σεβάσμιος αρχηγός μιας μαφιόζικης οικογένειας στη μεταπολεμική Νέα Υόρκη. Οι καιροί έχουν όμως αλλάξει και όταν ένας βρόμικος πόλεμος μεταξύ των οικογενειών ξεσπά, ο μικρός γιος του, Μάικλ, αναγκάζεται να αναλάβει δυναμικά τα ηνία. Προβάλλεται στο Amazon (Rent/Buy).

Εξκάλιμπερ (Excalibur)- 1981, του Τζον Μπούρμαν

Ο θρύλος του βασιλιά Αρθούρου, που, με το μαγικό του σπαθί Εξκάλιμπερ, ενώνει τους ιππότες της μεσαιωνικής Αγγλίας, γύρω από τη Στρογγυλή Τράπεζά του και τους στέλνει σ’ αναζήτηση του αγίου δισκοπότηρου. Προβάλλεται στο Amazon (Rent/Buy).

Black Panther- 2018, του Ράιαν Κούγκλερ

Ο βασιλιάς Τ’Τσάλα ανακηρύσσεται βασιλιάς της Γουακάντα και, ως Black Panther, καλείται να προστατεύσει το βασίλειό του από τον Κιλμόνγκερ, ο οποίος αμφισβητεί την εξουσία του. Προβάλλεται στο Disney+ και Amazon (Rent/Buy).

The Good Boss- 2022, του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Περιμένοντας την επίσκεψη της επιτροπής των επιχειρηματικών βραβείων, ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου βιομηχανικών ζυγαριών προσπαθεί να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα των εργαζομένων που επηρεάζουν την καλή του εικόνα. Προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Elizabeth- 1998, του Σεχάρ Καπούρ

Τα πρώτα χρόνια της βασιλείας της προτεστάντισσας Ελισάβετ, η οποία αντιμετωπίζει τις ίντριγκες των καθολικών, αρνείται να παντρευτεί εξαιτίας του έρωτά της μ’ έναν ευγενή και ανακηρύσσεται «παρθένα βασίλισσα». Προβάλλεται στο Amazon (Rent/Buy).

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά (The Lord of the Rings: The Return of the King)- 2003, του Πίτερ Τζάκσον

Μέχρι ο Φρόντο να φτάσει στις Μαύρες Πύλες για να απαλλαγεί από το βάρος του δαχτυλιδιού, ο μάγος Γκάνταλφ και ο βασιλιάς Θέοντεν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την πρωτεύουσα της Γκόντορ από την τελική μάχη ενάντια στις δυνάμεις του Κακού. Προβάλλεται στο Amazon (Rent/Buy).

Βασίλισσα Βικτωρία: Τα χρόνια της νιότης (The Young Victoria)- 2009, τουΖαν-Μαρκ Βαλέ

Η σχέση της νεαρής διαδόχου και κατόπιν βασίλισσας της Αγγλίας Βικτώριας με τον Αλβέρτο του Βελγίου, το σύντροφο της ζωής της. Προβάλλεται στο Netflix και Amazon (Rent/Buy).

All the Way- 2016, τουΤζέι Ρόουτ

Ο Λίντον Μπέινς Τζόνσον γίνεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την ιστορική περίοδο που στη χώρα επικρατεί μια χαοτική κατάσταση μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι και περνά τον πρώτο χρόνο της θητείας του στο γραφείο του, παλεύοντας να θεσπίσει το Νόμο περί Πολιτικών Δικαιωμάτων. Προβάλλεται στο HBO, Vodafone Tv και Amazon (Rent/Buy).

Η συμφωνία (The Deal)- 2003, του Στίβεν Φρίαρς

Βρετανική τηλεοπτική ταινία του 2003 που απεικονίζει τη συμφωνία Μπλερ-Μπράουν – μια καλά τεκμηριωμένη συμφωνία που μεταξύ του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν, σύμφωνα με την οποία ο Μπράουν δεν θα ήταν υποψήφιος στις εκλογές για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος το 1994, έτσι ώστε ο Μπλερ να γίνει αρχηγός του κόμματος και αργότερα πρωθυπουργός.  Προβάλλεται στο YouTube.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024