Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντζέλικα Ρος: Η πρώτη τρανς πρωταγωνίστρια στο «Chicago»

Αντζέλικα Ρος: Η πρώτη τρανς πρωταγωνίστρια στο «Chicago»

Θα υποδυθεί τη Ρόξι Χαρτ στη σκηνή του Ambassador Theatre.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τρανς ακτιβίστρια, Αντζέλικα Ρος (Angelica Ross), θα κάνει το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ για το μιούζικαλ «Chicago» σύμφωνα με ανακοίνωση της παραγωγής, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Πάμελα Άντερσον.

Θα υποδυθεί τη Ρόξι Χαρτ στη σκηνή του Ambassador Theatre και θα είναι η πρώτη τρανσέξουαλ ηθοποιός που θα ενσαρκώσει αυτό τον ρόλο σύμφωνα με το Hollywood Reporter, και μία από τις πρώτες τρανς γυναίκες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Μπρόντγουεϊ.

Σημειωτέον το «Chicago» είναι η μακροβιότερη παράσταση κάνοντας ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ το 1975 με τη Γκουέν Βέρντον ως Ρόξι. Η Αν Ρέινκινγκ στον ίδιο ρόλο εμφανίστηκε στην παράσταση του 1996.

Η Ρος είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της ως Κάντι Φερόσιτι, μια νεαρή τρανς γυναίκα στη βραβευμένη με Έμμυ δραματική σειρά «Pose», σύμφωνα με το CNN. Όπως ανακοίνωσε η παραγωγή, η ηθοποιός ξεκινά τις παραστάσεις στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ποια είναι η Αντζέλικα Ρος

Η Αντζέλικα Ρος  γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1980 στην Kenosha του Wisconsin και στη συνέχεια μεγάλωσε στο βορρά στο κοντινό Racine . Η Ρος, μια τρανς γυναίκα , έχει πει ότι ένιωθε γυναίκα από νεαρή ηλικία. Το 1998, όταν ήταν δεκαεπτά ετών, εμφανίστηκε ως ομοφυλόφιλη στη μητέρα της, μια ευαγγελική χριστιανή . Η μητέρα της δεν έλαβε καλά τα νέα καθώς, σύμφωνα με την ίδια, «μου είπε ότι έπρεπε να αυτοκτονήσω ή θα το έκανε, γιατί δεν μπορούσε να έχει παιδί σαν εμένα». Η η Ρος σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της και έκανε υπερβολική δόση φαρμάκων, αλλά επέζησε.

Όταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο στα 17,  παρακολούθησε για λίγο το Πανεπιστήμιο του Wisconsin–Parkside πριν εγκαταλείψει το σχολείο μετά από ένα εξάμηνο. Αποφάσισε να ενταχθεί στο ναυτικό των ΗΠΑ (αφού οι γονείς της υπέγραψαν μια παραίτηση έτσι ώστε να μπορέσει να ενταχθεί ως ανήλικη) προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις για τον λογαριασμό GI . Μετακόμισε αρχικά στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης , πριν μετακομίσει στη Γιοκοσούκα της Καναγκάουα . Μετά από έξι μήνες υπηρεσίας, ζήτησε και έλαβε μια «αχαρακτήριστη» απαλλαγή σύμφωνα με την πολιτική « Μην ρωτάς μην πεις » (η οποία τότε ίσχυε) λόγω παρενόχλησης από στρατευμένους που την ανάγκασαν να πει ήταν γκέι.

Η Ρος επέστρεψε στο σπίτι και έκανε παρέα με μια drag queen ονόματι Traci Ross που τη βοήθησε να ξεκινήσει τη φυλομετάβασή της στην ηλικία των 19.  Η μητέρα της την έδιωξε από το σπίτι και έμεινε με τον πατέρα της (που την αποδέχτηκε λίγο περισσότερο) στο Roanoke της Βιρτζίνια . Αν και η Ρος και οι γονείς της ήταν αποξενωμένοι για ένα διάστημα, δηλώνει ότι η σχέση τους από τότε έχει επιδιορθωθεί. Κατά τη διάρκεια των έξι ετών που έζησε στο Roanoke, εργάστηκε ως σερβιτόρα στο Applebee’sώστε να μπορεί να κερδίσει αρκετά χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο και να παρακολουθήσει τη σχολή κοσμετολογίας. Απολύθηκε από τη δουλειά της σερβιτόρας λόγω διακρίσεων. Στη συνέχεια, μετακόμισε στο Χόλιγουντ της Φλόριντα και εργάστηκε ως μοντέλο και συνοδός. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής. Αργότερα μετακόμισε στο Σικάγο για να γίνει η συντονίστρια απασχόλησης για το Trans Life Center.

Η καριέρα

Το 2005, έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός στην κωμωδία Natale a Miami , ακολουθούμενο από έναν ρόλο στη μικρού μήκους ταινία Bella Maddo (2010). Το 2016, η Ρος έλαβε αναγνώριση για τον πρωταγωνιστή στην Her Story , μια διαδικτυακή σειρά για τρανς γυναίκες στο Λος Άντζελες. Η σειρά ήταν υποψήφια για βραβείο Primetime Emmy για εξαιρετική κωμωδία ή δράμα μικρού μήκους . Το 2017, έκανε guest εμφανίσεις στη νομική δραματική σειρά του CBS Doubt , στην αστυνομική δραματική σειρά TNT Claws και στο Amazon Prime Videoκωμική-δραματική σειρά Διάφανη . Έχει επίσης εκτελεστική παραγωγή και πρωταγωνίστησε στη μικρού μήκους ταινία Missed Connections, η οποία έγινε επίσημη επιλογή στο Outfest 2017, στο Baltimore International Black Film Festival 2017, στο La Femme International Film Festival 2017 και στο Outflix Film Festival 2017 στο Μέμφις, Τενεσί. Τον Ιούνιο του 2017, ο Ross παρείχε φωνητική δουλειά για τη σειρά κινουμένων σχεδίων του Amazon Video , Danger & Eggs .

Ο επαναστατικός ρόλος της ήρθε το 2018, ως Candy Ferocity στη δραματική σειρά FX του Ryan Murphy , Pose . Για την ερμηνεία της, κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών. Συνέχισε να πρωταγωνιστεί ως ψυχολόγος Donna Chambers στη σειρά τρόμου ανθολογίας του FX American Horror Story: 1984 , που την έκανε την πρώτη διεμφυλική ηθοποιό που εξασφάλισε δύο σειρές κανονικούς ρόλους. Η σειρά ήταν και η δεύτερη συνεργασία της με τον Μέρφι.  Η ερμηνεία της κέρδισε την αποδοχή των κριτικών τόσο από τους θαυμαστές όσο και από τους κριτικούς. Το 2021 η Ρος επέστρεψε ως κανονική σειρά για τη δέκατη σεζόν της σειράς .

Πιο πρόσφατα, υπέγραψε συμφωνία με την Pigeon για να αναπτύξει τα τηλεοπτικά της έργα. Η Ρος υποδύεται τη Τζόρτζια, μια τρανς γυναίκα, στην ταινία του 2022 Framing Agnes .Τον Αύγουστο του 2022, ανακοινώθηκε ότι η Ρος θα έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ ως Roxie Hart στο μιούζικαλ του Σικάγο σε περιορισμένη δέσμευση από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου 2022.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024