Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Ζητά από την Κίνα να σταματήσει «αμέσως» τα γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν

Ιαπωνία: Ζητά από την Κίνα να σταματήσει «αμέσως» τα γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν

«Σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την εθνική μας ασφάλεια» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας την πτώση εντός της ΑΟΖ της βαλλιστικών πυραύλων της Κίνας και ζήτησε να σταματήσει αμέσως τα γυμνάσιά της γύρω από την Ταϊβάν.

Οι εκτοξεύσεις κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων γύρω από την Ταϊβάν, ορισμένοι εκ των οποίων κατέπεσαν μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, είναι «σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την εθνική μας ασφάλεια και αυτή των πολιτών μας», δήλωσε σήμερα ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα.

«Να σταματήσουν αμέσως»

«Καλούμε να σταματήσουν αμέσως τα στρατιωτικά γυμνάσια» της Κίνας, που άρχισαν την Πέμπτη και αναμένεται να συνεχιστούν ως την Κυριακή, πρόσθεσε ο κ. Κισίντα έπειτα από συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής της Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, τη Νάνσι Πελόσι, η οποία αφίχθη χθες Πέμπτη στο Τόκιο (στη φωτογραφία του Kyodo/via Reuters, επάνω, με τον ιάπωνα πρωθυπουργό).

Δείτε ακόμα – Ταϊβάν: Πόσο πιθανό είναι η κρίση να κλιμακωθεί σε ανοιχτή σύγκρουση

Ο κ. Κισίντα επαναβεβαίωσε εξάλλου ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο στενό της Ταϊβάν».

Η κυρία Πελόσι, 82 ετών, που κάνει την πρώτη της επίσκεψη στην Ιαπωνία από το 2015, πυροδότησε την οργή του Πεκίνου μεταβαίνοντας την Τρίτη και την Τετάρτη στην Ταϊβάν.

Ανευ προηγουμένου ασκήσεις

Το Πεκίνο θεωρεί την αυτόνομη νήσο 23 εκατομμυρίων κατοίκων αναπόσπαστο τμήμα της κινεζικής επικράτειας, αποσκιρτήσασα επαρχία προορισμένη να επανενωθεί στο μέλλον με την ηπειρωτική χώρα.

Η Κίνα άρχισε χθες στρατιωτικά γυμνάσια εύρους άνευ προηγουμένου γύρω από την Ταϊβάν, αναπτύσσοντας μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πλοία και εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους, κάποιοι από τους οποίους πέρασαν πάνω από το νησί και έπεσαν, για πρώτη φορά, εντός της ιαπωνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το υπουργείο Aμυνας στο Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024