Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενεργειακή κρίση: Συσκότιση μνημείων και μείωση δημόσιου φωτισμού - Τα δύο μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Ενεργειακή κρίση: Συσκότιση μνημείων και μείωση δημόσιου φωτισμού – Τα δύο μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετώπισει την ενεργειακή κρίση, που προβληματίζει και την δική μας χώρα, είναι ο περιορισμένος φωτισμός στους δημόσιους χώρους και η μείωση της στη χρονική διάρκεια που θα είναι φωτισμένα τα αρχαιολογικά μνημεία.

Με τον κίνδυνο, η Ευρώπη να είναι πιο κοντά από ποτέ σην πλήρη και απότομη διακοπή στην παροχή φυσικού αεριού από την Μόσχα, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει αφυπνισμένη και προετοιμάζει σχέδια που θα της προσφέρουν ενεργειακή ετοιμότητα, ενόψει του δύσκολου – κατά γενική ομολογία – χειμώνα.

Το πρώτο φως που θα «σβήσει», θα είναι εκείνο των αρχαιολογικών μνημείων. Η απόφαση που έχει παρθεί μέχρι στιγμής είναι ότι ο διακόπτης  θα «γυρίσει» στις 03:00, τα ξημερώματα.

Διαβάστε επίσης: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Στον ενεργειακό εκβιασμό απαντάμε με αλληλεγγύη»

Στο πλαίσιο της τακτικής αυτής θα ακολουθήσει και η μείωση στον δημόσιο φωτισμό, με τους δήμους να σβήνουν την παροχή σε μία στις δέκα λάμπες.

Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, ύστατο μέτρο θα είναι οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά. «Βεβαίως, το ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα διακοπτόμενα φορτία σε οικιακούς καταναλωτές και άρα σε προστατευόμενους καταναλωτές.

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλα μας», τονίζει στην «Καθημερινής της Κυριακής» ο Κώστας Σκρέκας εξηγώντας ότι με τη στενότητα ενέργειας που υπάρχει στη διεθνή αγορά, ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διαταραχή και στον εφοδιασμό και τις τιμές.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024