Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαθιά ανάσα: Πώς θα απολαύσεις καθαρό και δροσερό αέρα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Βαθιά ανάσα: Πώς θα απολαύσεις καθαρό και δροσερό αέρα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Πόσο υγιεινή είναι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού σου;

Αν ζεις σε κάποιο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, και δη στην Αθήνα, πιθανότατα καταλήγεις πάντα να μετανιώνεις τους καλοκαιρινούς περιπάτους στο κέντρο – τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν η ατμόσφαιρα μοιάζει πηχτή από τη ρύπανση. Όμως, το γεγονός ότι το σαλόνι σου δεν έχει τη βαριά ατμόσφαιρα της πλατείας Ομόνοιας, δεν σημαίνει και ότι ο αέρας που αναπνέεις στο σπίτι είναι υγιεινός.

Πέρα από το καυσαέριο, που εισβάλλει ακόμη και από τις μικρότερες χαραμάδες των παραθύρων, στους ανεπιθύμητους επισκέπτες συγκαταλέγονται και διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί, αλλεργιογόνα, ρύποι και κάθε είδους βρωμιά.

Η λύση, όπως μάλλον υπέθεσες, ακούει στο όνομα «καθαριστής αέρα» – μια συσκευή που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Όμως πώς θα διαλέξεις τον κατάλληλο για ‘σένα ανάμεσα σε τόσες επιλογές;

Η αξιοπιστία του κατασκευαστή και η χρηστικότητα του προϊόντος θα πρέπει να είναι τα κυριότερα κριτήρια που θα λάβεις υπόψη σου. Και η Dyson υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες και στους δυο τομείς, έχοντας αναπτύξει στιβαρούς καθαριστές αέρα με πολλαπλές χρήσεις (π.χ. κλιματισμού ή θέρμανσης), για να καλύψει τις ανάγκες σου σε κάθε εποχή του έτους. Ακολουθούν οι αγαπημένοι μας, τους οποίους μπορείς να βρεις στο damkalidis.gr.

Dyson TP02 Pure Cool Link

Αποτελεσματικός καθαριστής αέρα και hi-tech ανεμιστήρας δαπέδου, ο TP02 θα αναβαθμίσει αυτομάτως την ποιότητα ζωής σου στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η τεχνολογία Air Multiplier αναμειγνύει και ενισχύει την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα, παρέχοντας μια συνεχή, ισχυρή και ομαλή ροή καθαρού αέρα που φτάνει σε κάθε γωνιά του δωματίου. Το τελευταίο εξάλλου έχει επιβεβαιωθεί και στην πράξη μέσω της δοκιμής Dyson Polar.

Αν είσαι δύσπιστος, μπορείς να παρακολουθείς την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο μέσα από τους έξυπνους αισθητήρες του TP02 Pure Cool Link, που παρακολουθούν διαρκώς τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Τα δεδομένα που συλλέγουν, αξιολογούνται αυτόματα από έναν μοναδικό αλγόριθμο που ανιχνεύει τα αερομεταφερόμενα σωματίδια, εκτιμά την ποιότητα του αέρα και είτε ρυθμίζει αυτόματα την κατάλληλη ροή, είτε ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται.

Χάρη στο φίλτρο HEPA Glass 360°, συλλαμβάνει το 99,95% των εξαιρετικά μικρών σωματιδίων (αλλεργιογόνα, βακτήρια, γύρη, τρίχες κατοικιδίων, ρύποι) και τα εγκλωβίζει με ασφάλεια στο πλήρως σφραγισμένο σύστημα φιλτραρίσματος. Καθόλου τυχαία, το TP02 Pure Cool Link έχει πιστοποιηθεί για χρήση σε περιπτώσεις άσθματος από το Ίδρυμα για το Άσθμα και τις Αλλεργίες της Αμερικής και έχει εγκριθεί από την κοινότητα γονέων PTPA.

Άλλο ένα μεγάλο plus; Η συσκευή έχει τη δυνατότητα περιστροφής 90 μοιρών, με αποτέλεσμα να διαχέει μεγαλύτερες ποσότητες καθαρού αέρα σε όλο το δωμάτιο, ενώ σου δίνει και δυνατότητα επιλογής μεταξύ 10 ταχυτήτων, ώστε να ρυθμίζεις τα πάντα όπως τα θέλεις.

Μάθε περισσότερα.

.

.

Dyson TP07 Pure Cool Link

Το πιο καθαρό κύμα δροσιάς επιτέλους θα προσγειωθεί στο σπίτι σου, χάρη στον TP07 της Dyson με την ισχυρή ροή καθαρού αέρα που μπορεί είτε να σταλεί προς τα εμπρός, είτε να εκτραπεί προς τα πίσω, δημιουργώντας μεγαλύτερη διάχυση και καθαρίζοντας τον περιβάλλοντα αέρα, ενώ ταυτόχρονα κρατά τη θερμοκρασία ευχάριστη χωρίς να σε παγώνει.

Διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα του TP02, ενώ ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι 20% πιο αθόρυβος, χωρίς απώλειες στην ποιότητα και την αποδοτικότητα, ενώ στην οθόνη LCD του μπορείς να δεις ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεσαι για την ποιότητα και την ταχύτητα του αέρα, τις λειτουργίες και τη διάρκεια ζωής του φίλτρου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Dyson TP07 Pure Cool Air να ξεχωρίζει, είναι το σφραγισμένο προηγμένο φίλτρο HEPA 13 που βρίσκεται σε ολόκληρο τον καθαριστή, συλλαμβάνοντας το 99,97% των εξαιρετικά μικρών σωματιδίων (αλλεργιογόνα, βακτήρια, γύρη, τρίχες κατοικίδιων, ρύποι αλλά και αέρια, οσμές και οικιακούς καπνούς). Πλήρως σφραγισμένο, το σύστημα φιλτραρίσματος εγκλωβίζει όλους τους ρύπους με ασφάλεια αποτρέποντας τυχόν διαρροές βρώμικου αέρα στο δωμάτιο.

Για να μην περνάς τις μέρες σου πάνω από την οθόνη του καθαριστή, μπορείς απλώς να τον ρυθμίσεις ώστε να αξιολογεί την ποιότητα του αέρα και να ενεργοποιείται αυτόματα όποτε χρειάζεται – εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιείς το τηλεχειριστήριο για να ρυθμίζεις λειτουργίες όπως η γωνία περιστροφής, που μπορεί να φτάσει τις 350°.

Θα εκτιμήσεις πολύ και τη δυνατότητα λήψης αυτόματων ειδοποιήσεων για τη διάρκεια της ζωής του φίλτρου (του σημαντικότερου τμήματος της συσκευής) μέσω της εφαρμογής Dyson Link, αλλά και τη νυχτερινή λειτουργία που θα σου επιτρέψει όνειρα γλυκά και… αθόρυβα.

Μάθε περισσότερα.

Dyson PH3A Purifier Humidify & Cool Autoreact

Δεν σου αρκεί να συνδυάσεις καθαριστή αέρα και ανεμιστήρα δαπέδου; Τότε πρόσθεσε σε αυτά και έναν υγραντήρα και έχεις στα χέρια σου τον PH3A Purifier Humidify & Cool Autoreact της Dyson.

Με προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος που συνδυάζει φίλτρο ενεργού άνθρακα για την απομάκρυνση αερίων και οσμών με ένα φίλτρο HEPA που συλλαμβάνει το 99,97% των σωματιδίων μεγέθους 0,3 microns και άνω, καταφέρνει να παγιδεύσει σκόνη, αλλεργιογόνα, αλλά και τον ιό της γρίπης Τύπου Α. Για να είναι 100% σίγουρη για την αποτελεσματικότητά του, η Dyson τον δοκιμάζει σε δωμάτια μεγέθους 81 τετραγωνικά μέτρα με εννιά αισθητήρες που ανιχνεύουν διαρκώς την ποιότητα του αέρα – τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές περιορίζονται σε έναν μικρό θάλαμο 28,5 τετραγωνικά μέτρα με μόνο έναν αισθητήρα και έναν ανεμιστήρα για την ενίσχυση της κυκλοφορίας.

Ο PH3A υγραίνει την ατμόσφαιρα αφαιρώντας το 99,95% των βακτηρίων από το νερό, καθαρίζει απομακρύνοντας το 99,95% των εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων, ενώ το αόρατο ρεύμα εξατμισμένου νερού που εκπέμπει στον χώρο δεν προκαλεί ομίχλη και εξασφαλίζει μέγιστη άνεση.

Κάθε σταγόνα νερού, πριν καταλήξει στο δωμάτιό σας, περνά από την τεχνολογία Dyson Ultraviolet Cleanse που την χτυπά με ισχυρό UV φως λ275nm σκοτώνοντας το 99,9% των βακτηρίων στο νερό. Έπειτα, το καθαρισμένο νερό εξατμίζεται με τη χρήση βιοστατικών κλώνων αργύρου, που συμβάλλουν στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και εξασφαλίζουν την προβολή υγιεινού, υγροποιημένου αέρα στο σπίτι.

Μάθε περισσότερα.

Dyson HP02 Pure Hot + Cool Link

Για ‘σένα που δεν θα συμβιβαζόσουν με τίποτα λιγότερο από την απόλυτη οικιακή συσκευή, η εταιρεία Δαμκαλίδης επιφυλάσσουν μια έκπληξη: τον καθαριστή αέρα HP02 Hot + Cool Link της Dyson, ο οποίος ταυτόχρονα λειτουργεί και ως ανεμιστήρας δαπέδου, αλλά και ως θερμαντικό. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια συσκευή που θα είναι στο πλευρό σου όλες τις εποχές του χρόνου.

Εκτός από τη συμβολή του στη διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας χειμώνα-καλοκαίρι, το HP02 αιχμαλωτίζει εξαιρετικά λεπτά σωματίδια όπως η γύρη, τα βακτήρια και το τρίχωμα των κατοικιδίων στο ισχυρό φίλτρο 360° Glass HEPA Δεύτερης Γενιάς.

Όταν πέφτεις για ύπνο, αρκεί να το θέσεις σε νυχτερινή λειτουργία για να κάνει τα πάντα όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και διακριτικά, κρατώντας την ατμόσφαιρα καθαρή και υγιεινή χωρίς να σε κρατά ξύπνιο.

Πιστοποιημένος για χρήση σε περιπτώσεις άσθματος ή αλλεργιών από το Ίδρυμα για Άσθμα και Αλλεργίες της Αμερικής, αλλά και εγκεκριμένος από την κοινότητα γονέων PTPA, ο καθαριστής αέρα Dyson Pure Hot + Cool Link μπορεί να στρέψει συγκεντρωμένο τον αέρα προς μια κατεύθυνση, για να εξυπηρετήσει άψογα ένα συγκεκριμένο άτομο με αυξημένες ανάγκες ή να καθαρίσει την ατμόσφαιρα σε όλο τον χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το www.damkalidis.gr και το Instagram Account @dyson_damkalidis_distributor

&nbsp

Ανακάλυψε τα 5+1 εξωτικά μέρη της Ελλάδας

10+1 νησιά που μπορείς να γυρίσεις χωρίς αυτοκίνητο

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024