Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα δυο τελευταία κομμάτια και ο Ολυμπιακός της σεζόν 2022-23

Τα δυο τελευταία κομμάτια και ο Ολυμπιακός της σεζόν 2022-23

Τα κομμάτια του παζλ που λείπουν, η παραμονή του Βεζένκοφ και ένας Ολυμπιακός καλύτερος και πληρέστερος από πέρσι

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με γοργό ρυθμό το βασικό σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν και φαίνεται πως έχει θετικό πρόσημο και στα χαρτιά ένα καλύτερο ρόστερ από το περσινό.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπορεί να έχασαν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που θα συνεχίσει κατόπιν προσωπικής απόφασης στο ΝΒΑ, τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τους Λιβιό Ζαν Σαρλ, Χασάν Μάρτιν και Κουίνσι Έισι, όμως οι μεταγραφές που έγιναν είναι από το πάνω ράφι. Και έπεται και συνέχεια…

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να αντικαταστήσει τον Ντόρσεϊ με τον Αϊζάια Κάνααν, τον Μάρτιν με τον Τζόελ Μπολομπόι και τον Γιώργο Πρίντεζη με τον Άλεκ Πίτερς.

Η μεγαλύτερη «κίνηση» όμως στον Ολυμπιακό φέτος είναι ότι θα παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο ο Σάσα Βεζένκοφ, ο κορυφαίος πάουερ φόργουορντ της EuroLeague την περσινή σεζόν.

Ο βούλγαρος φόργουορντ απασχόλησε έντονα τους Σακραμέντο Κινγκς, όμως τελικά θα μείνει στο λιμάνι προς ικανοποίηση του Μπαρτζώκα, που γνωρίζει ότι, μαζί με τις τρεις προσθήκες που έγιναν και όλους τους κομβικούς παίκτες –πλην του Ντόρσεϊ– παρόντες από την περσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος.

Το ρόστερ εξάλλου μιλά από μόνο του, με τον Ολυμπιακό να έχει 11 παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου και να περιμένει ακόμη μία μεταγραφή στη θέση «5» συν 2-3 μικρούς φερέλπιδες παίκτες, είτε από τους Νέους του συλλόγου είτε από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αν μάλιστα ο πέμπτος ψηλός είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο, με τον οποίον ο Ολυμπιακός είναι σε ανοιχτή γραμμή, καταλαβαίνει κανείς ότι είναι για μεγάλα πράγματα και φέτος οι Πειραιώτες.

Συνολικά έχουν από τουλάχιστον δυο παίκτες σε κάθε θέση, ενώ στα γκαρντ πέραν των Σλούκα, Γουόκαπ, Κάνααν δεσπόζουν και οι Λαρεντζάκης και Λούντζης. Στους ψηλούς είναι εκτός από τις προσθήκες και τον Βεζένκοφ και το «θηρίο» της περσινής σεζόν, Μουσταφά Φαλ, συν τους Παπανικολάου και ΜακΚίσικ στο «3».

Ο Ολυμπιακός εκτός από τον Κώστα Αντετοκούνμπο κοιτάζει και την περίπτωση του Τσαλμπούρη που αγωνιζόταν πέρσι στον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ από τους νεαρούς παίκτες που θα είναι στο λιμάνι και τη νέα σεζόν οι επικρατέστεροι για να μείνουν είναι οι Κολοβερός, Νικολαϊδης, Μουόσα, Οικονομόπουλος και Τσάμης.

Αυτό θα είναι και το τελευταίο κομμάτι του παζλ για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, που είναι σαφώς βελτιωμένος και πάει για ανάλογη πορεία με την περσινή σε Ελλάδα και ΕuroLeague.

Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2022/2023:

PG: Γουόκαπ, Σλούκας, Λούντζης
SG: Κάνααν, Λαρεντζάκης
SF: Παπανικολάου, ΜακΚίσικ
PF: Βεζένκφ, Πίτερς
C: Φαλ, Μπολομπόι

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024