Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Ρωσία εργάζεται για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχό της

ΗΠΑ: Η Ρωσία εργάζεται για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχό της

Οι εκπρόσωποι της Μόσχας σε αυτές τις περιοχές (σ.σ. το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ της περιφέρειας Ντονμπάς) «θα οργανώσουν εικονικά δημοψηφίσματα για την επανένωση με τη Ρωσία, υποστήριξε εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Την Ρωσία κατηγορεί ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας ότι «εργάζεται για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών», που πέρασαν στον έλεγχό της τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιώντας το ίδιο «εγχειρίδιο οδηγιών», όπως και για την Κριμαία το 2014.

Και πρόσθεσε ότι: «Η Μόσχα θέτει τις βάσεις για την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους και εγκαθιστά παράνομους πληρεξούσιους αξιωματούχους σε εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό της».

Διαβάστε επίσης: Αρμενία: Μπρα-ντε-φέρ Ρώσων και Αμερικανών κατασκόπων για τα… μάτια της

Οι αυτονομιστές «θα οργανώσουν εικονικά δημοψηφίσματα»

Οι εκπρόσωποι της Μόσχας σε αυτές τις περιοχές (σ.σ. εννοεί το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ της περιφέρειας Ντονμπάς) «θα οργανώσουν εικονικά δημοψηφίσματα για την επανένωση με τη Ρωσία», «ίσως τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια των ρωσικών περιφερειακών εκλογών», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο οποίος συντονίζει την επικοινωνία της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα στρατηγικά θέματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αποστείλουν άλλο ένα «πακέτο» στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, καθώς πολεμά κατά της εισβολής της Ρωσίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης: Σφυροκοπούν το Κραματόρσκ οι Ρώσοι – Αν πέσει θα σημάνει το τέλος του πολέμου στο Ντονμπάς

Γιατί ο Πούτιν θέλει το Ντονμπάς;

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εξαπολύσει πολλές φορές την αβάσιμη κατηγορία ότι η Ουκρανία πραγματοποιεί γενοκτονία στα ανατολικά της χώρας.

Κατά την έναρξη του πολέμου, τα δύο τρίτα των περιοχών βρίσκονταν υπό ουκρανικό έλεγχο. Η υπόλοιπη έκταση ελεγχόταν από αυτονομιστές, που δημιούργησαν με την υποστήριξη των Ρώσων αυτόνομα κρατίδια στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Ακριβώς πριν την εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν αναγνώρισε την συνολική έκταση των δύο επαρχιών ως ανεξάρτητα κράτη.

Αν η Ρωσία καταφέρει να κατακτήσει τις επαρχίες αυτές στο σύνολό τους, ο Πούτιν θα μπορεί να παρουσιάσει μια νίκη. Το επόμενο βήμα θα είναι η προσάρτηση του Ντονμπάς, όπως είχε συμβεί και με την Κριμαία, μετά από αμφισβητούμενο δημοψήφισμα το 2014.

Ο Ρώσος ηγέτης του Λουγκάνσκ έχει ήδη μιλήσει περί δημοψηφίσματος «στο άμεσο μέλλον», αν και δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο σε εμπόλεμη ζώνη.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024