Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σφυροκοπούν το Κραματόρσκ οι Ρώσοι – Εκπαίδευση Ουκρανών από Βρετανούς στρατιωτικούς

Ουκρανία: Σφυροκοπούν το Κραματόρσκ οι Ρώσοι – Εκπαίδευση Ουκρανών από Βρετανούς στρατιωτικούς

Στην περιοχή του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες.

Σφοδρή πίεση ασκούν οι ρωσικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Στο Ντονέτσκ, ουκρανικές πηγές αναφέρουν συνεχείς βομβαρδισμούς, ενώ το ενδιαφέρον των Ρώσων φαίνεται πως στρέφεται προς την περιοχή του Κραματόρσκ, μια πόλη, που αν πέσει, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ίσως σημάνει το τέλος του πολέμου στο Ντονμπάς.

Διαβάστε επίσης: Κίεβο: Οι ρωσικές δυνάμεις βάζουν φωτιά σε χωράφια με σιτηρά στην κατειλημμένη Ζαπορίζια

Το Χάρκοβο δέχθηκε πυραυλική επίθεση με αρκετούς τραυματίες, ενώ ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό που επλήγη είναι μια βάση ξένων μισθοφόρων.

Εν τω μεταξύ, νέα πακέτο οπλικών συστημάτων ύψους 400 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν προς την Ουκρανία. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται συστήματα υψηλής ακρίβειας που δεν είχαν δοθεί πριν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, από την πλευρά του, ανακοίνωσε το Σάββατο ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 10.000 Ουκρανών στρατιωτών, καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Νέα επέλαση του ρωσικού στρατού

Ο ρωσικός στρατός έχει ξεκινήσει να ανασυντάσσεται ή μάλλον να αναδιαμορφώνει τις ομάδες του και προετοιμάζεται για νέες ενέργειες στο Σλοβιάνσκ, το Κραματόρσκ και το Μπάχμουτ.

Στην περιοχή του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ, κάλεσε τους αμάχους που βρίσκονται στις περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους, να απομακρυνθούν.

«Σας παρακαλώ, φύγετε. Ο στρατός μας θα αρχίσει την ανακατάληψη των περιοχών αυτών. Η αποφασιστικότητά μας είναι απόλυτη, Και θα είναι δύσκολο αργότερα να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι», τόνισε η Βερεστσούκ.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισκέφθηκε την Παρασκευή περιοχές στο μέτωπο και κοντά σε αυτό, όπως και ένα νοσοκομείο στο Ντνίπρο, όπου νοσηλεύονται τραυματισμένοι στρατιώτες. Επίσης, πραγματοποίησε περιοδεία στις γραμμές άμυνας στο Ντνιπροπετρόφσκ και το Κρίβιι Ριχ.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024