Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Η Gazprom είναι έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στις εξαγωγές φυσικού αερίου

Πούτιν: Η Gazprom είναι έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στις εξαγωγές φυσικού αερίου

Η Gazprom είναι έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τις εξαγωγές φυσικού αερίου, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ουκρανικών σιτηρών αλλά και των προσπαθειών διπλωματικής μεσολάβησης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτογραφία, επάνω, από Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency)/via Reuters) δήλωσε σήμερα ότι ο ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο ενεργειακός κολοσσός Gazprom είναι έτοιμος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του αναφορικά με τις εξαγωγές φυσικού αερίου.

Δεν ευθύνεται η Gazprom

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη, ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι η Gazprom δεν ευθύνεται για τη μείωση των ροών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής από το Κίεβο της διαμετακόμισης μέσω Ουκρανίας στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα – Φυσικό αέριο: Συναγερμός στην Ευρώπη – Κλείνει τις στρόφιγγες ο Πούτιν

Χθες Τρίτη το Reuters, επικαλούμενο επιστολή με ημερομηνία 14 Ιουλίου η οποία ήρθε σε γνώση του, είχε μεταδώσει ότι η Gazprom ενημέρωσε τουλάχιστον μία μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία – πελάτη της, για αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προμήθειας φυσικού αερίου λόγω «ανωτέρας βίας».

Τα ουκρανικά σιτηρά

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία προτίθεται να διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, συμπληρώνοντας όμως ότι επιθυμεί να αρθούν επίσης οι εναπομείναντες περιορισμοί στις εξαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ουσιαστικά άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικών λιπασμάτων.

Οι προσπάθειες ειρήνευσης

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι δεν βλέπει καμιά επιθυμία από την Ουκρανία να τηρήσει τους όρους μιας «προκαταρκτικής ειρηνευτικής συμφωνίας» – όπως είπε – που επιτεύχθηκε τον Μάρτιο.

Ανέφερε επίσης ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν προσφερθεί να μεσολαβήσουν για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό της κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024