Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ (κινδυνεύει να) πάει «γυμνή» για προετοιμασία

Η ΑΕΚ (κινδυνεύει να) πάει «γυμνή» για προετοιμασία

Την Τρίτη (12/7) η ΑΕΚ αναχωρεί για την Ολλανδία και ακόμη δεν έχει πάρει έστω τον έναν από τους δύο βασικούς στόπερ που αναζητά

Εβδομάδες τώρα, όταν η κουβέντα πάει στις μεταγραφές της ΑΕΚ, ακούς την ίδια κασέτα. «Δεν έχει Ευρώπη, υπάρχει χρόνος». Αρχικά θα πήγαινε με… πέντε μεταγραφές βασικών στην Ολλανδία, μετά έγιναν 3-4 και τελικά την Τρίτη (12/7) φαίνεται πως θα μπει στο αεροπλάνο με δύο μόλις προσθήκες σε σχέση με πέρσι.

Ανάγκες τις οποίες γνωρίζει η ΑΕΚ ότι έχει εδώ και μήνες, όπως για παράδειγμα ότι χρειάζεται (τουλάχιστον) δύο βασικούς στόπερ, και δεν κατάφερε να τις καλύψει. Κι αν υπήρχε μία παραπάνω κατανόηση αρχικά λόγω των αλλαγών σε επίπεδο στελεχών και του δεδομένου χρόνου που θα χρειάζονταν μέχρι να βρουν τα πατήματά τους, πλέον χάθηκε κι αυτή.

Δεν είναι δυνατόν τόσο καιρό να μην έχεις βρει έναν στόπερ. Δε λέμε και τους δύο. Τουλάχιστον τον έναν. Ο Μάγκνουσον δεν έκανε στην ΑΕΚ, γιατί δεν είναι το στυλ αμυντικού που ψάχνει, γιατί έχει ιστορικό τραυματισμών κτλ. Για να δούμε τελικά τι θα πάρει, αν και όταν το καταφέρει. Έχασε τόσο χρόνο με τον Βιτάο, που υποτίθεται ότι δεν ήθελε να μείνει στη Βραζιλία και έψαχνε ομάδα στην Ευρώπη για να πάει με μεταγραφή, και τελικά ο αμυντικός της Σαχτάρ έμεινε στην Ιντερνασιονάλ με δανεισμό.

Είχε δεδομένα ψηλά στη λίστα της τον Πλάνιτς της Χάιφα, μία περίπτωση που από την αρχή έμοιαζε ανέφικτη, αφού και ο παίκτης να ήθελε να έρθει, η ομάδα του δεν το συζητά καν. Σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον. Κι ο χρόνος περνά. Και φθάσαμε παραμονή της προετοιμασίας και η ΑΕΚ δεν έχει στόπερ.

Πώς θα δουλέψει ο Αλμέιδα εκεί; Με ποιους θα χτίσει την ομάδα; Με τον Τζαβέλλα, τον Μήτογλου και τον Λάτσι; Κι αν, λέμε αν, κάποιος από αυτούς μείνει για κάποιο λόγο εκτός για κάποιες μέρες, τι θα κάνει ο Αλμέιδα; Ρητορικές ερωτήσεις βέβαια. Θα πάει να χτίσει ο Αλμέιδα μία ομάδα η οποία δε θα έχει άμυνα. Και τον Οκτώβρη θα αναρωτιόμαστε πάλι τι δεν πήγε καλά και είμαστε εκτός πρωταθλήματος.

Αλλά δεν είναι μόνο οι στόπερ. Στην επίθεση που υπάρχει μόνο ο Αραούχο είμαστε ΟΚ; Βγαίνει έτσι το πράγμα; Με τον Αραούχο και τον Λιβάι Γκαρσία κατά συνθήκη. Για να μην πιάσουμε τον Πινέδα, με τον οποίον η ΑΕΚ έχει φάει τώρα σχεδόν δύο μήνες και απ’ ό,τι φαίνεται χάνεται κι αυτός. Ναι, υπάρχει ακόμη 1,5 μήνας για το πρώτο επίσημο ματς, αλλά δε γίνεται να μην έχει η ΑΕΚ στην προετοιμασία τρεις βασικότατους για το χτίσιμο και τα πλάνα του Αλμέιδα παίκτες.

Η ΑΕΚ δεν έχει πίσω της μία σεζόν με τον ίδιον προπονητή όπως για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς που έχει βάλει κάποιες βάσεις και μπορεί να δουλέψει διαφορετικά. Η ΑΕΚ θέλει χτίσιμο από το μηδέν. Δεν έχει ποδοσφαιρικές αρχές, δεν έχει τίποτα που μπορεί να κρατήσει από πέρσι, πέραν κάποιων θετικών στοιχείων σε ατομικό επίπεδο.

Επίσης, το αν η ΑΕΚ είναι δύσκολο να βρει παίκτες επειδή δεν είναι στην Ευρώπη, αυτό ελάχιστα απασχολεί τον οπαδό της ομάδας. Και ειδικά αυτόν που ματώνει οικονομικά και έχει ήδη γεμίσει το μισό γήπεδο με διαρκείας. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου. Απαιτεί να ματώσει και η ομάδα για να του παρουσιάσει στο χορτάρι, και μάλιστα στο χορτάρι της Νέας Φιλαδέλφειας, αυτό που αρμόζει στην ιστορία της και στην επιστροφή στο σπίτι της ύστερα από 19 ολόκληρα χρόνια.

Μόνο που αν η ΑΕΚ βγάλει την προετοιμασία με το ρόστερ που είναι τώρα ή τέλος πάντων χωρίς να καλύψει σύντομα και τις τρεις βασικές ανάγκες της, τότε πολύ φοβάμαι πως από το φθινόπωρο θα έχουμε μία από τα ίδια. Μακάρι να βγω ψεύτης, μακάρι αύριο το πρωί η ΑΕΚ να κλείσει και τους δύο στόπερ, αλλά…

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024