Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το θέμα με το δίπλωμα UEFA Pro του Αλμέιδα και η θέση της ΑΕΚ

Το θέμα με το δίπλωμα UEFA Pro του Αλμέιδα και η θέση της ΑΕΚ

Αυτά ισχύουν για τον Ματίας Αλμέιδα και το δίπλωμα UEFA Pro.

Τις τελευταίες ώρες έχει σηκωθεί μπόλικη… σκόνη γύρω από τον Ματίας Αλμέιδα και το δίπλωμα UEFA Pro που απαιτείται για να βρίσκεται κανονικά στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει εργαστεί ποτέ σε ομάδα της Ευρώπης και δεν κατέχει το συγκεκριμένο δίπλωμα. Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν με τον Αλμέιδα, γνωρίζοντας και αυτή την εκκρεμότητα που υπάρχει πάντα με μη Ευρωπαίους προπονητές  που έρχονται να δουλέψουν για πρώτη φορά στη Γηραιά ‘Ηπειρο.

Διαβάστε επίσης: Το πλάνο για να περάσει την Μακάμπι είναι έτοιμο

Η Ενωση πήρε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Αργεντινό κόουτς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Γίνονται οι απαιτούμενες κινήσεις ώστε να κλείσει άμεσα το θέμα με τη διαδικασία εξομοίωσης. Έχουν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα έγγραφα και έχουν παραδοθεί στην Ομοσπονδία.

Την περασμένη Πέμπτη, κλιμάκιο της UEFA επικοινώνησε με τον Αλμέιδα, ο οποίος ουσιαστικά έδωσε εξετάσεις. Αν όλα πάνε καλά, θα πάρει το ΟΚ από την Ομοσπονδία και θα του δοθεί το απαιτούμενο δίπλωμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ουσιαστικά πρόκειται για μια τυπική διαδικασία και ένα ζήτημα το οποίο έχει δημιουργηθεί καθαρά από το γεγονός ότι ο Αλμέιδα δεν έχει εργαστεί πάλι σε χώρα-μέλος της UEFA.

Ο νέος τεχνικός του δικεφάλου είναι κάτοχος του αντίστοιχου διπλώματος της Ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής. Η εν λόγω διαδικασία που ακολουθείται, λέγεται διαδικασία εξομοίωσης κι έχει ήδη ολοκληρωθεί στην περίπτωση του προπονητή της ΑΕΚ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024