Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαίρι στην Αθήνα: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

Είναι καλοκαίρι, ξέμεινες στην Αθήνα και τα οικονομικά σου δεν είναι στα καλύτερα τους; Μην απογοητεύεσαι... Με αυτές τις προτάσεις θα περάσεις ένα τέλειο καλοκαίρι και μάλιστα δωρεάν!

Ο Ιούλιος και το καλοκαίρι έχουν μπει για τα καλά. Μπορεί οι περισσότεροι φίλοι σου να έχουν ξεκινήσει ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί αλλά εσύ έχεις ξεμείνει στη Αθήνα. Μη στεναχωριέσαι όμως, αφού η ατζέντα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στην πόλη είναι μεγάλη!

Συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει προετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων για το καλοκαίρι μας. Και μάλιστα δωρεάν!

Το κοινό μπορεί να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση στον χάρτη των πολιτιστικών δρώμενων της Αθήνας μέσω της δωρεάν εφαρμογής (app) του Δήμου Αθηναίων «Culture is Athens», για κινητά και τάμπλετ αλλά και τα αντίστοιχο portal με όλες τις πληροφορίες για τις δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού, που διοργανώνει ο δήμος και οι φορείς του. Όλα, δηλαδή, όσα συμβαίνουν στην πόλη, 12 μήνες τον χρόνο.

Εμείς διαλέξαμε τις καλύτερες εκδηλώσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και σας τις παρουσιάζουμε.

Όλη η Αθήνα μια σκηνή

Ολόκληρη η Αθήνα στο κέντρο και τις γειτονιές της, φέτος το καλοκαίρι, μετατρέπεται σε μια μεγάλη σκηνή. Μια σκηνή τέχνης και πολιτισμού, με συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις θεάτρου και μουσικής για μικρούς και μεγάλους, που θα φιλοξενηθούν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, άλση και θέατρα της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει κοντά κοινό και καλλιτέχνες σε 17 γειτονιές της Αθήνας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου με περισσότερες από εβδομήντα εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, τα Άλση Παγκρατίου και Προμπονά, ο Λόφος Λαμπράκη, οι Πλατείες Αυδή, Κουμουνδούρου, Βικτωρίας, Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, Πλυτά και Αγίας Μαρίνας Θησείου, οι κήποι του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο σταθμό Λαρίσης, τα γήπεδα Κονίνστρας στα Πετράλωνα και Ελληνορώσων και στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Ενδεικτικά μερικές από τις θεατρικές εκδηλώσεις και μουσικές παραστάσεις είναι:

  • Η θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού από την ομάδα Θεατρίνων Θεατές, «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» του Joe Osborne την Τρίτη 12 Ιουλίου
  • Η μουσική βραδιά, με την καλλιτεχνική σφραγίδα του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη, εμπνευσμένη από το έργο των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη, «Αστέρι μου, Φεγγάρι μου» στο θέατρο Κολωνού την Τετάρτη 20 Ιουλίου.
  • Την Τρίτη 26 Ιουλίου έρχεται η συναυλία με τον Ορφέα Περίδη στο γήπεδο Ελληνορώσων στις 21.00 με ένα πλήθος από ηχοχρώματα και ρυθμούς, σαν φωτοβολίδα να «σκάνε», που μεταφέρουν εκρηκτικά τις νύχτες μας από την Ανατολή ως την Δύση. Συμμετέχει η Σουσάνα Τρυφιάτη.

Θερινός κινηματογράφος

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s FilmFestival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn–edit Greece, μας παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου με το Athens Open Air Film Festival και την επετειακή προβολή 60 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας που έχει αγαπηθεί και συζητηθεί όσο λίγες, Λολίτα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ο Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ* έχει ετοιμάσει για τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να καλύψει τις προτιμήσεις όλων.

Summer camp στη Τεχνόπολη και Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά

Οι περισσότερες κατασκηνώσεις για παιδιά δεν είναι και οι πιο οικονομικές. Και τι κάνεις εάν έχεις παιδιά, ξέμεινες στην Αθήνα λόγω υποχρεώσεων και τα οικονομικά σου δεν είναι στα καλύτερα τους;

Επισκέπτεσαι το sumer camb στη Τεχνόπολη αλλά και τις δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση που εχει προετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων.

Το πιο αγαπημένο summer camp της πόλης έρχεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει στα παιδιά 6-11 ετών ένα συναρπαστικό καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης με εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπα εργαστήρια, δημιουργικά παιχνίδια και άλλες απίθανες δράσεις.

Με έμπνευση τη γη και τα μυστικά της, το νερό και την αξία του, τον άνεμο και τη δύναμή του, τη φωτιά και το μυστήριό της, τα παιδιά παίρνουν μέρος σε παιχνίδια εξερεύνησης, εικαστικά εργαστήρια STEAM, εργαστήρια χορού, body music και θεατρικού παιχνιδιού, ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, προβολές ταινιών, εκπαιδευτικές βόλτες και πολλές ακόμα απίθανες δράσεις από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ξεκινούν στις 08.00 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 16.00 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση περιλαμβάνει εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, δραματοποίηση παραμυθιού, χοροκίνηση και ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια διαμορφώνουν μία εποικοδομητική και διασκεδαστική καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ σε τρεις περιόδους, από Δευτέρα 20 Ιουνίου έως Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024