Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
8+1 μέρη για να.... ξεχάσεις ότι έμεινες καλοκαίρι στην Αθήνα

8+1 μέρη για να…. ξεχάσεις ότι έμεινες καλοκαίρι στην Αθήνα

Μην απογοητεύεσαι! Βγες έξω, απόλαυσε την βόλτα σου στην πόλη και δες την με άλλο μάτι

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αργούν ακόμη ή ίσως και να μην έρθουν φέτος. Κανένα πρόβλημα!

Μπορείς να περάσεις υπέροχα και στην Αθήνα. Χαλάρωσε, χαμογέλασε και βγες έξω για να απολαύσεις τον καφέ, το πότο ή το φαγητό σου σε στέκια που ίσως και να μην επισκεπτόσουν αν επέλεγες κάποιο νησί.

Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσεις μερικά μαγαζιά με ευχάριστο περιβάλλον, που θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι περνάς τις καυτές ημέρες στην πρωτεύουσα.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά…

Momo

Το Momo είναι το τέλειο στέκι για το καλοκαίρι. Έχει έναν πολύ όμορφο χώρο με κήπο στην πλατεία της Καλλιθέας, καλή ποιότητα καφέ, φαγητού και κοκτέιλ. Με το που μπαίνουν οι ζέστες γεμίζει με θαμώνες από κάθε γωνιά της πόλης. Θα το βρεις στην οδό Σαπφούς 95.

Najbarajo

To Najbarajo είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα cafe-bar που θα βρεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι. Μπορείς να απολαύσεις από καφέ και smoothies μέχρι κοκτέιλ και από γλυκά μέχρι πίτσα. Όσο για τη διεύθυνση; Ανδρέα Πανανδρέου 38.

Six D.O.G.S.

Δεν γίνεται να βρίσκεσαι στην Αθήνας και να μην πας μια βόλτα από το Μοναστηράκι και το Six D.O.G.S.. Πρόκειται για μία όαση μέσα στο κέντρο της πόλης, ένα καταπράσινο καταφύγιο. Ξεχνάς την φασαρία και για λίγο νιώθεις ότι βρίσκεσαι διακοπές, απολαμβάνοντας τον καφέ σου ή το ποτό σου.

T.A.F.- The Art Foundation

Στο Μοναστηράκι και συγκεκριμένα στην οδό Νορμανού 5 θα βρεις και το T.A.F. Έναν εναλλακτικό χώρο, με μία αυλή που δίνει μια εσάνς παλιάς Αθήνας. Σημειώνεται ότι στο εσωτερικό των δωματίων του, φιλοξενούνται ανά περιόδους διάφορες ενδιαφέρουσες εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών.

.

.

Κύριος Χου

Στην οδό Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, στα Άνω Πετράλωνα, ένα  υπέροχο νεοκλασικό σπίτι του 1933 θα γίνει το στέκι σου. Τα ασπρόμαυρα πλακάκια στην αυλή του Κύριου Χου και τα μαρμάρινα τραπεζάκια θυμίζουν την παλιά Αθήνα και σε ταξιδεύουν. Το μαγαζί φημίζεται για τα κοκτέιλ του αλλά και τις τάρτες του.

Αυλή

Στην Αγίου Δημητρίου 12, στου Ψυρρή, θα συναντήσεις ένα σκηνικό που θα σε μεταφέρει σε νησί. Ο λόγος για την Αυλή, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις το ποτό ή το φαγητό σου και να νιώσεις ότι βρίσκεσαι διακοπές.

Bella Vespa

Αν θες να πας προς νότια προάστια βάλε στη λίστα σου το Bella Vespa, στη Γλυφάδα. Ένα μαγαζί με ωραία ατμόσφαιρα και εξίσου τρομερό φαγητό. Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις και καφέ ή κάποιο ποτό.

Άμα λάχει στης Νεφέλης

Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού τότε πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις μια βόλτα από την οδό Καλλιδρομίου 69 και το «Άμα λάχει στης Νεφέλης», στα Εξάρχεια. Μια αυλή γεμάτη λουλούδια και γευστικά πιάτα σε περιμένουν!

KUDU «The Workshop»

Ακόμη μία επιλογή στον Κεραμεικό είναι το KUDU «The Workshop», στην Βουτάδων 28. Αν θέλεις να πιεις έναν ωραίο καφέ και να χαλαρώσεις στο συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024