Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Πέντε φθηνοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Διακοπές: Πέντε φθηνοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Ξέμεινες στην Αθήνα; Αυτοί είναι οι καλύτεροι φθηνοί προορισμοί κοντά σου ώστε να μη πάει χαμένο το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μπορεί να έφτασε και οι καλοκαιρινές διακοπές να έχουν ήδη προγραμματιστεί αλλά κάποιοι έχουν ξεμείνει στην Αθήνα. Δεν υπάρχει λόγος όμως, να στεναχωριέσαι καθώς οι κοντινοί προορισμοί για ολιγοήμερες διακοπές είναι αμέτρητοι.

Εμείς σου παρουσιάζουμε τα πιο οικονομικά μέρη κοντά στην Αθήνα ώστε να περάσεις καλά… χωρίς να αδειάσεις το πορτοφόλι σου!

Ναύπακτος – Τριζόνια

Δυο ώρες μόλις μακριά από την Αθήνα, στις όχθες του Κορινθιακού Κόλπου, βρίσκεται η μαγευτική Ναύπακτος. Το επιβλητικό κάστρο σε ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή ενώ η πλούσια φύση σε συνδυασμό με τα πλακόστρωτα σοκάκια συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο.

Και εάν θέλεις κάτι που να σου θυμίζει περισσότερο νησί τότε υπάρχουν τα Τριζόνια, 35 χιλιόμετρα μόλις, από τη Ναύπακτο. Τα Τριζόνια είναι το μόνο κατοικημένο νησί του Κορινθιακού και από τους πιο οικονομικούς προορισμούς καθώς οι τιμές στα γραφικά ταβερνάκια είναι πολύ χαμηλές όπως επίσης, και η διανυκτέρευση στις γραφικές πανσιόν. Αυτό όμως, που θα σε κάνει να το αγαπήσεις είναι η φυσική του ομορφιά καθώς και το γεγονός πως απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων.

Αγκίστρι

Ένα από τα πιο δημοφιλή κοντινά νησιά στην Αθήνα με φθηνά ακτοπλοϊκά, είναι το Αγκίστρι. Βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό, ανάμεσα στην Αίγινα και την Επιδαύρια της Πελοποννήσου, είναι καταπράσινο και ό,τι καλύτερο για ήρεμες διακοπές κοντά στη Αθήνα.

Έχει πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά ενώ φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα του.  Θεωρείται ιδανικός προορισμός για Σαββατοκύριακο ενώ το φρέσκο ψάρι που θα φας εκεί θα σου μείνει αξέχαστο. Με ένα click εδώ θα δεις τα δρομολόγια πλοίων για όλα τα ελληνικά νησιά.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο υπήρξε η πρωτεύουσα της Ελλάδας και μέχρι σήμερα διατηρεί άψογα την παλιά πόλη της. Γκρίζα πέτρα, κεραμιδένιες στέγες  και γαλαζοπράσινα νερά στοιχειοθετούν ένα τοπίο που σε κάνει να αναπολείς τους θρύλους του παρελθόντος.

Το Μπούρτσι, η Ακροναυπλια, το Παλαμήδι καθώς, τα νεοκλασικά κτήρια και τα κάστρα σου προσφέρουν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και γαλήνη.

Εύβοια

Είναι από τους πιο κοντινούς και οικονομικούς τουριστικούς προορισμούς και όχι άδικα. Από τη Χαλκίδα μέχρι την Κάρυστο, η Εύβοια είναι γεμάτη επιλογές.

Εάν θέλεις να κάνεις απλά βόλτες υπάρχει η Χαλκίδα με τα ωραία ταβερνάκια, εάν θέλεις να κάνεις κάμπινγκ υπάρχει το χωριό Γλυφάδα και μία υπέροχη παραλία με βράχια και καταγάλανα νερά ενώ υπάρχει και η Κάρυστος, το πιο κοσμοπολίτικο μέρος της Εύβοιας.

Ύδρα

Είναι το πιο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού γνωστό σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των πολλών καλλιτεχνών που την αγάπησαν, όπως η Μαρία Κάλλας και ο Πάμπλο Πικάσο. Οι βόλτες στο γραφικό λιμάνι, το φαγητό οι διαφορετικές παραλίες σε κάνουν να την ερωτευτείς.

Μπορείς να κάνεις μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας «Αυλάκι» ή να κάνεις βουτιές στη «Σπηλιά», ένα σύμπλεγμα από βραχώδεις πλάκες.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024